Özel Uğur Temel Lisesi Kadrosu Velileriyle Buluştu

0
1244

uğur temel lisesi2Müdür Uçan; “Bize Duyulan Güvene Layık Olmaya Çalışacağız”

Özel Dershanelerin Dönüşümü sürecinde Temel Lise’ye dönüşüm kararı alan İskenderun Uğur Dershanesi, İskenderun Özel Uğur Temel Lisesi olarak 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılına başladı. Uğur Lisesi velilerini bilgilendirmek için ‘Uğur’a Hoş geldiniz’ adıyla ilk veli toplantısını da gerçekleştirdi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda yapılan toplantıya veliler büyük ilgi gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mustafa Uçan, katılımdan ve gösterdikleri ilgiden dolayı velilere teşekkür ederek, kendilerine duyulan güvene layık olmaya çalışacaklarını söyledi. Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumları olarak okul konusunda tecrübeli olduklarını, yıllardır birlikte çalışan bir kadro ile de İskenderun’da yola devam ettiklerini kaydeden Uçan, yaptıkları uygulama ile en çok Uğur Lisesi velilerinin teşvikten yararlandığını, tam gün eğitim yaptıklarını, tüm öğrencilerini sınavla aldıklarını, bakanlık hak verdiği halde mezun ve benzer öğrenci almadıklarını, tüm zamanlarını okul öğrencilerine ayırdıklarını, Cumartesi öğleye kadar da eğitim çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Sosyal ve kültürel çalışmaların da olanaklar ölçüsünde yapılacağını ifade eden Uçan, gösterilen ilgi nedeniyle 12. sınıf kontenjanlarının çok kısa sürede dolduğunu söyledi.

Toplantıda, Özel Uğur Lisesinin eğitim-öğretim kadrosu açıklandı. Öğretmenler kendilerini tanıttılar. Yıllardır birlikte çalışan, sürekli Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumlarının hizmet içi çalışmaları ile desteklenen kadronun, Okul Öğretim Kurulu (Zümre) Başkanlığını da Matematik Öğretmeni Tekin Aray’ın yaptığı açıklandı.

uğur temel lisesi3

Özel Uğur Lisesi Kurucusu Atila Karakayalı, dönüşüm süreci ve kuruluşla ilgili bilgiler vererek, kendilerini yalnız bırakmayan velilere teşekkür etti. Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumlarının misyonunu hatırlatan Karakayalı, en büyük gücü BAUEK Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel’in vizyonundan aldıklarını belirtti. Karakayalı, Enver Yücel’in BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’dan ‘Küresel eğitime katkı ödülü’ aldığını, dünyada bu dalda ödül alan ilk Türk olduğunu da belirtti. Okul olarak hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Karakayalı, iyi bir ekipleri olduğunu, daha da güzel şeyler yapma uğraşı içerisinde olduklarını söyledi ve bir Temel Lise için olabilecek en iyi koşulları sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Okul Rehberlik Bölümü Başkanı Süleyman Çömlekçi, yaptığı sunumla okulun eğitim- öğretim çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Rehberliğin önemini vurgulayarak çocuklarıyla mutlaka diyalog kurmalarını, sık sık okula gelmelerini hatırlatan Çömlekçi, öğrencilere kısaca UĞURTV olarak bilinen interaktif öğrenme sisteminden ve bu yıl uygulanmaya başlayan UĞURRAUNT sisteminden bahsetti. Ölçme-değerlendirmenin önemini de vurgulayan Çömlekçi, tüm sınavları Türkiye geneli ortak yaptıklarını, velilerin kendilerine verilen şifrelerle öğrencilerini takip edebileceklerini açıkladı. Çömlekçi, öğrencilerin de kendilerine verilen şifrelerle konu tekrarı dinleyebileceğini, test ve soru çözebileceğini, tüm öğrencilere ‘…@stu.ugurokullari.k12’ uzantılı mail adresleri verildiğini, bunun eğitim ve iletişim amaçlı kullanılacağını söyledi.

Toplantı sonunda söz alan Okul Müdürü Mustafa Uçan, katılımlarından dolayı velilere, katkılarından dolayı da tüm Uğur Lisesi ekibine teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here