Varan, 2021 Yılını Değerlendirdi…

0
31

“Her Yönden ve Her Kesim Açısından Zorluklarla Geçti!”

Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, bitmesine sayılı günler kalan 2021 yılını, sendika çalışmaları ve üyeleri açısından değerlendirdi. Bu yıl sıkıntılar yaşandığını ancak atılan adımlarla işçilere zarar gelmemesi için büyük çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Sonuna yaklaştığımız 2021 yılının her yönden ve her kesim açısından zorluklarla geçtiğini kaydeden Varan; “2021 yılı hem ülkemiz açısından, hem çalışan üyelerimiz açısından, hem de halkımız açısından hiç iyi bir yıl olarak geçmedi. İlk çeyreğinde hastalıklar, ikinci çeyreğinde ekonomik sıkıntılar aldı başını gitti. Hem idareciler, yöneticiler bazında hem üyelerimiz açısından da çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalındı. Çok şükür ki sayın genel başkanımız, hastalık ortaya çıktığında, yaptığı anlaşmalar neticesinde, hem işten çıkartmaların, hem sıkıntıların önüne geçme adına aldığı kararlar neticesinde hiçbir üyemizin kılına zarar gelmeden bugünlere geldik” diye konuştu.

Kurun Düşmesinin, Ekonomiye ve Sahaya Yansımasını Bekliyoruz…

Yıl içerisinde yaptıkları toplu iş sözleşmesinden de söz eden Varan; “Bizim de üyelerimizin toplu iş sözleşmesi 9. ayda başladığı için bir ücret pazarlığımız oldu. Bu ücret pazarlığımıza başladığımızda enflasyon 8 küsürdü. Ona karşılık da yüzde 29.57 bir zam talebimiz oldu. Bu arada da bir Asgari Ücret Komisyonu toplandı, asgari ücret yeni rakamı ilan edildi. Kurun yüksek olması, hat safhada ekonomik sıkıntıların boy göstermesi haliyle bütün vatandaşlarımızı ve üyelerimizi de üzdü, üzmeye devam ediyor. Şu an için kur düştü, ekonomiye ve sahaya da yansımasını bekliyoruz. İnşallah bu da olduğu zaman durağan seviyesine girecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Asgari ücrete yapılan zammın yanı sıra ‘vergi muafiyeti’ getirilmesinin adeta bir devrim niteliğinde olduğunu kaydeden Varan; “Asgari ücrete gelen zamdan ziyade tarihe not düşecek bir hareket yapıldı. Sayın genel başkanımızın üzerinde yıllardır ‘Vergide Adalet’ sloganıyla, ‘vergisini veren en namuslu vatandaşın çalışan kesim’ olduğunu söylemesine binaen hükümetimiz kayıtsız kalmadı. Asgari ücretin vergiden muaf tutulması, bütün çalışanları kapsaması bir devrimdir, tarihe bir nottur. Bu tarihe not düşenlere, hepsine ayrı-ayrı teşekkür ediyorum. Bizim üyelerimizde asgari ücretli değil ama bu vergi muafiyetinden her birey olarak her üyemizin 300 TL nette bir getirisi oldu. Yani ücret pazarlığımız bitmeden bütün arkadaşlarımızın yılbaşından itibaren ücretlerinde 300 liralık bir artış göreceğiz, bu bizi tabii ki mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Ücret Pazarlığına Devam Ediyoruz

‘Ölümüne çalıştık, kazanacağız’ sloganıyla ücret pazarlığına devam ettiklerini kaydeden Varan; “Pandemi sürecinde her zaman çalıştık, bu çalışmamızın eserinde bir sürü de tezgâhın başında hastalanan, vefat eden arkadaşlarımız oldu. Bunun için diyoruz ki ‘Biz ölümüne çalıştık ve kazanacağız!’ Nasıl kazanacağız? Arkadaşlarımızın desteğiyle, gayretiyle, meydanlara inmesiyle iki gün önce İzmir’de, dün Manisa’da ve devamı gelecek meydanlara inerek hakkımızı arayacağız. Önümüzdeki yılın ilk ayında bitirme gayreti göstereceğiz.

Tabii bu bitirme, sayın genel başkanımızın uzattığı eli, havada kalmadan, yere düşürmeden işverenin cevap vermesine bağlıdır. Onun için bugün meydanlardayız ve bu meydanlardan asla geri adım atmadan toplu iş sözleşmesi imzalayana kadar ‘Ölümüne çalıştık, kazanacağız’ diye haykıra-haykıra, bu toplu sözleşmeyi en iyi şekilde bağlamaya kararlıyız. Üyelerimizin güvenini asla yere düşürmeyeceğiz” diye konuştu.

Yeni yılın da ülkemize hayırlar getirmesini temenni eden Varan; “İnşallah 2022 yılı, hastalıklardan kurtulduğumuz, sağlığımıza kavuştuğumuz, ailelerimizle, ekonomimizin durağana girdiği bir yıl olur. Bütün üyelerimiz başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyorum” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here