Atölyesinde Doğal Taşlara Can Veriyor!

0
93

Tespih Sultanı Atölye ve Teşhir Salonunda, doğal taşlarla takı ve teşbih tasarlayan Semiray Üs, insanların son yıllarda doğal taşlara olan ilgisinin arttığını söyledi.

Yaptıkları tasarımlar ve kullandıkları doğal taşlarla ilgili bilgiler veren Semiray Üs; “Atölyemiz küçük bir atölye. Burada doğal taşlar ve tespih taşları kullanıyoruz. Doğal taşlardan da tespih yapıyoruz. Aynı zamanda hanımlara ve beylere hitap eden çok güzel, şifalı takılar, tokalar yapıyoruz. Halk arasında bilinen, yaygın olan taşların hemen hepsini kullanıyoruz. Hatta çok bilinmeyen taşları da kullanıyoruz.

Hepimizin bildiği ana taşlar var, mesela onlardan biri kehribar, Kur’an-ı Kerim’de de amber taşı olarak geçiyor. Kehribarı da son yıllarda çok fazla insanlar duydular. Özellikle bebeklerin diş çıkartma dönemlerinde ya da yeni doğanlara çok takılan bir şey oldu. Bir yerde modaya falan döndü ama bu aslında moda değil. Yüzyıllardır atalarımızın kullandığı, gerçekten topraktan gelen bir şifa. İnsanoğlu bunun güzelliğinin ve şifasının yeni farkına vardı.

Bunun yanı sıra akik, yeşim, labrador, aytaşı, firuze gibi çok çeşitli taşları kullanıyoruz. Özellikle bir taştan bahsetmek istiyorum, bizim topraklarımızı ait bir taş, Dünyada sadece bizde, Erzurum Oltu’da çıkıyor, o yüzden adı da Oltu Taşı. Türkiye’nin kara elması, dünyanın kara elması. Sadece bizde olması da gurur verici bir şey” şeklinde konuştu.

Burçlarına Göre Taş Öneriyoruz

İnsanların en çok burçlarıyla ilgili taşlara ilgi duyduklarını da kaydeden Üs; “Son zamanlarda astrolojide çok fazla gündemde olduğu için insanlar kendi burçlarının taşlarını merak ediyorlar. Bizde o yönde onlara hizmet veriyoruz. Her burcun bir tane büyük ana taşı var ama yanı sıra 2-3 tane daha taşı var. Burçlarına göre taşları öneriyoruz, gösteriyoruz modelleri, renkleri ve isteklerine göre takılar tasarlayıp kendileri için hazırlıyoruz. Ametist taşı da çok kıymetli, değerli, önemli bir taş, yüksek enerjisi olan, birçok şeye çok iyi gelen bir taş. Ametist taşını da çok soruyorlar bu ara” dedi.

Hazırladıkları takı ve tespihleri, atölyede satışa sunduklarını kaydeden Üs, @tesbihsultani2020 instagram hesabı üzerinden de satış yaptıklarını söyledi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here