Valinin, 31 Yıllık Hasreti Yüzünden Okundu

0
139

hassa-zeki şanal1Hatay Eski Valisi ve Hassa Eski Kaymakamı, Merkez Valisi Zeki Şanal, Başkentte Hatay Günleri’nde Hassa Standını Gezerken, yirmi yıl önce çekilmiş fotoğrafını görünce duygulu anlar yaşadı…

Hatay Eski Valisi ve Hassa Eski Kaymakamı, merkez Valisi Zeki Şanal, 31 yıl önceki resmini görünce duygu seline kapıldı.

1980-83 yılları arasında Hassa Kaymakamı olarak görev yapan Merkez Valisi Zeki Şanal’ın, Başkent’te Hatay Günlerindeki Hassa standında Hassa Kaymakamlığı yıllarındaki fotoğrafını görünce hasreti mimiklerine yansıdı.

Hassa’nın kurtuluş günündeki Deve Oyunu geçişi sırasındaki çektirdiği fotoğrafla karşılaşan Merkez Valisi Şanal, bir anda şaşkınlığını gizleyemedi. Yüzünde şaşkınlık ve tebessüm ifadesi oluşarak, hasret ve özlemi bir arada yaşadı.

hassa-zeki şanal2

Kaymakamlığının ilk yıllarındaki fotoğrafı heyecanla ve dikkatle uzun süre inceleyen Vali Şanal, protokol üyelerinin isimlerini dün gibi saymaya başladı.

80 İhtilal Hükümetinin atadığı Belediye Başkanı Ali Köklü ve Jandarma Komutanı Hurşit Teğmeni tanıyan Merkez Valisi Zeki Şanal, Hassa’da evlendiğini ve oğlunun burada doğduğunu belirterek; “Hassa benim ve ailem için bir milat, bir başlangıç ifade ediyor. Onun için Hassa’yı asla unutamayız” dedi. Hassa’da sohbet ortamlarının hikâye ve deyişleriyle ünlü 7 köyün muhtarı olarak anılan Karafakılı Muhtarı Rahmetli Goçaro ile olan anılarını da bir çırpıda tebessümle dile getiren Vali Şanal, Hassa standından bir türlü ayrılmak istemedi.

1983 Antakya Çiçek Festivalinde Hassa’yı temsil ederek birinci olan Ardıçlı Deve Oyunu Ekibindeki arkadaşları da rahmetle yad ettiğini belirten Vali Şanal, bütün Hassalılara selamlarını iletti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here