Vali Topaca; “Cumhuriyet, Milletimizin Zaferidir”

0
80

cumhuriyet-antakya1Cumhuriyet Bayramı Antakya’da da Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92’nci yıldönümü Antakya’da da coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve geçit töreni Antakya Atatürk Caddesi’nde gerçekleştirildi.

Tören, Hatay Valisi Ercan Topaca, Garnizon Komutanı jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven ve CHP İl Başkanı Ertuğrul Gün’ün katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Hatay Valisi Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Lütfü Savaş halkı selamladı.

cumhuriyet-antakya2

Tören alanında konuşma yapan Vali Topaca; “Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92’ci yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Bayram, ilimizde, ülkemizde ve dünyada, barış, kardeşlik, huzur, hoşgörü, adalet ve güzel günlere vesile olsun diyorum. Büyük mücadelelerin büyük sonuçları olur. Cumhuriyetimiz de çok büyük bir kurtuluş mücadelesinin sonucunda büyük emeklerle kurulmuştur. Cumhuriyet’in temelinde yüz binlerce şehidimizin alın teri ve kanı vardır. Cumhuriyet, Dünya Savaşı’ndan çıkmış olmanın maddi ve manevi yorgunluğunu atamadan bir devlet değil onlarca devletin işgaline uğrayan vatanını kurtarmak için seferber olan bir milletin zaferidir. Türk milleti birlik ve beraberliğinin nelere kadir olduğunu iyi bilir. Cumhuriyetimizin mayasındaki bu birlik ve beraberlik ruhu 92. yılını idrak ettiğimiz bu kutlu güne kadar hep var olmuştur ve var olacaktır” şeklinde konuştu.

cumhuriyet-antakya3

Hatay Valisi’nin konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Coşkuyla gerçekleşen kutlamalarda öğrenciler günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu. Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi halk oyunları öğrencileri gösteri gerçekleştirdi.

Atatürk Caddesi’nde gerçekleştirilen kutlamalar, Hatay Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğindeki geçit töreninin ardından sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here