İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit; “Cumhuriyet Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur”

0
97

cumhuriyet kutlama6İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 29 Ekim Türkiye Cumhuriyetinin 92. kuruluş yıldönümü münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından kurulan Türkiye Cumhuriyetinin; azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik ve beraberliğin ve egemenliğin sembolü olduğunun altını çizen Kaymakam Özyiğit; “Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye’nin mayasını oluşturmuştur. Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.  Bu itibarla, Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisi olan Cumhuriyetimizin 92’nci yıldönümü idrak ettiğimiz, coşkusunu en derin duygularla yaşadığımız bu günlerde, inanıyoruz ki; hem Cumhuriyet değerlerimizin bütünlüğü hem de birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme düşüncesi her türlü zorluğun üstesinden gelinmesini sağlayacaktır.

Bu bağlamda bizlerde bugünlere nasıl gelindiğini unutmayarak, her bakımdan daha güçlü, daha müreffeh, daha mutlu ve daha gelişmiş bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle, azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 92’nci yıldönümünde milletimizin sahip olduğu tüm değerlerle hissettiği bu coşku ve heyecanının gönül dünyasından hiç eksik olmamasını temenni ediyor, bu müstesna günde Cumhuriyet’i “en büyük eserim” diye tanımlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu aziz vatanın bütünlüğünü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde aydınlık yarınlara emin adımlarla ulaşmamız temennisiyle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here