Vali Topaca; “Birbirimizi Karşılıksız Sevmeli ve Kucaklamalıyız”

0
65

büyükşehir bayram1Gelenekselleşen halkla bayramlaşma töreni Kurban Bayramı’nın ikinci günü başta Hatay Valisi Ercan Topaca olmak üzere, farklı din, dil, etnik kökenden insanımızın  ve yüzlerce Hataylının katılımı ile Antakya Belediye Parkı’nda gerçekleştirildi.

Bayramlaşmaya Vali Topaca’nın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Hasan Akgöl, M. Ali Ediboğlu, Mevlüt Dudu, Hatay 2’nci Hudut Alay ve Garnizon Komutanı P. Krm. Alb. Mehmet Ali Tuna, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Salih Güder, Vali  Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Belediye Başkanları, Kanaat Önderleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

büyükşehir bayram2

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın halkı selamlamasından sonra konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca, bayramın güzelliklerin bir araya geldiği, barışın, huzurun, sevginin ve saygının bir araya geldiği bir gün olduğunu ifade ederek; “Bayramda elbette bayramın ruhuna uygun bir şekilde hareket etmek, insanlarla bir araya gelmek, kucaklaşmak, kavgaları sonlandırmak ve birbirimizi daha çok sevmek durumundayız. Ülkemizin ve milletimizin buna ihtiyacı var. Birbirimizi ne kadar daha çok sever ve anlamaya çalışırsak, bizler ve ülkemizin huzuru için iyi olacaktır. Elbette ülkemizde hepimiz huzuru, sevgiyi, kardeşliği ve refahı istiyoruz. Bunun için de hepimize düşen görevler var, her şeyden önce birbirimizi karşılıksız sevmeli ve kucaklamalıyız. Farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul ederek birbirimizi daha çok kucaklamalıyız” diye konuştu.

büyükşehir bayram3

Samimi bir ortamda gerçekleşen bayramlaşma töreninde konuşan Başkan Savaş da; “Bayramlar kucaklaşmanın, kardeşliğin birlikteliğin yaşantımızı tekrardan muhasebe edip geleceği aydınlatmanın göstergeleridir. Bu güzel günümüzde, yıllardır yapmış olduğumuz bu buluşmada bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Eşinizle, dostunuzla, ailenizle, çocuklarınızla nice bayramlara ulaşmanızı temenni ediyorum. Bu güzel bayram günü coğrafyamızdaki akan kanın durmasını temenni ediyorum ve bu güne kadar atalarımızdan almış olduğumuz kardeşlik, barış, saygı ve sevgi meşalesini geleceğe taşıma adına yapmış olduğunuz faaliyetlerden uğraştan ve bu konuyu sahiplenmeden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tören alanında vatandaşlara etli pilav, ayran ve lokum ikram etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here