Vali Topaca Antik Hipodromda İncelemelerde Bulundu

0
287

vali-hipodrom1Hatay Valisi Ercan Topaca, Küçükdalyan Mahallesi’nde bulunan antik hipodrom kazı alanında incelemelerde bulundu.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Önlen, Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Arkeoloji Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin ve diğer ilgililerin de  bulunduğu incelemelerde Vali Topaca antik hipodrom ile aynı sit alanı içerisinde yer alan antik tapınak hakkında bilgi aldı.

Antik Antakya şehrinin merkezini oluşturan, antik kayıtlarda Basileia olarak da adlandırılan hipodrom ve tapınak alanındaki kazılar 2013 yılında başlatılmış olup halen sürdürülüyor.

vali-hipodrom2

Antik Hellenistik dönemin en büyük hipodrom yapılarından biri olan Antakya Hipodrom’u olimpiyat oyunlarının düzenlendiği prestijli bir yapıdır. Gerçek bir hikâyeden alınan ve dünyaca tanınan bir film olan Ben Hur filminin ünlü araba sahnesinin bir bölümü de Antakya Hipodromu’nda geçiyor.

Kazı alanında yapılan çalışmalar sonuçlandığında insanlık tarihi ve ilimiz için büyük değer taşıyan antik hipodrom ve 8250 metrekare alana sahip tapınak, ülkemizde bugüne kadar bilinen en büyük yüzölçümlü tapınak olacak. Tarihi ve kültürel varlıklar açısından son derece büyük bir zenginliğe sahip olan ilimizde,  bu hipodrom ile tapınağın tüm görkemiyle ortaya çıkarılması ve tüm dünyaya duyurulması, ilimizin turizm potansiyelinin arttırılması açısından da büyük önem taşıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here