Vali Lekesiz: “Ülkemizin En Büyük Sermayesi Yetişmiş Donanımlı Genç Nüfustur”

0
39

iş-kur istihdamİl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, İş Kur İl Müdürlüğü’nde Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in başkanlığında yapıldı.

İş arayanların iş bulmaları ne kadar zorsa firmalar açısından da vasıflı eleman bulabilmenin o kadar zor olduğunu ifade eden Vali Lekesiz, bu anlamda kurulun amacının, ilimiz genelinde yetişmiş, bilgi ve becerilerini üst düzeyde kullanabilen elemanların işletmelerin ihtiyaç duyduğu oranda hazırlanması ve piyasadaki talep boşluğunun doldurulması olduğunu söyledi.

Vali Lekesiz bu anlamda temel hedefin; bireyi esas alan yaklaşımla geleceği stratejik bir anlayışla planlamak olduğuna vurgu yaparak; “Zira birey katılımcı demokrasi anlayışı ile çağdaş devlet normlarını yakalamış ve yarınına güvenle bakabiliyor ise; devlet ve birey barışık olur ve oluyor. Artık insanımızın beklentisi; ülkenin kalkınma hedefleri doğrultusunda sürdürülen sosyo-ekonomik refahın artırılması ve gelecekle ilgili hiçbir kaygısı olmayan bir sistem içerisinde yaşama arzusudur. Bu anlamda ilimizin ve ülkemizin ekonomik olarak güçlenmesi ve geleceğimizin bugünden daha iyi olabilmesi için her alanda eğitimli ve yetişmiş insan sayısını artırmamız gerekmektedir. Bu çalışmaların da adeta bir seferberlik anlayışı ile sonuç almaya yönelik, doğru planlanmış, sürdürülebilir ve toplam kalite anlayışını esas alan bir yapıda gerçekleştirilmesi zaruridir” şeklinde konuştu.

Ülkemizin ve ilimizin işsizlik rakamları konusundaki bilgileri de paylaşan Vali Lekesiz; “Eurosat verilerine göre 2012 yılı AB bölgesinde ortalama işsizlik oranı yüzde 10.8, TÜİK verilerine göre ise yüzde 8.4’dür. İlimizdeki işsizlik rakamlarına baktığımızda ise 2012’de yüzde 8.6 seviyesindedir. Başka bir ifadeyle Türkiye ortalamasıyla hemen hemen aynıdır. AB üyesi ülkesi ülkelerin ortalamalarından oldukça iyi bir işsizlik oranımız vardır” dedi.

İlimiz genelinde istihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması için sürdürülen çalışmalara özetle değinen Vali Lekesiz; “Şüphesiz bu kurulumuzda aldığımız alacağımız kararlar ilimizin de işsizlik oranlarının daha da aşağı çekilmesine ciddi katkıda bulunuyor, özel sektöre destek oluyoruz” dedi.

Daha sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Salih Güder, İş-Kur İl Müdürü Ahmet Bulanık, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve Kurulun diğer üyeleri katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here