Vali Lekesiz Kırıkhan’da İncelemelerde Bulundu

0
140

vali-türbe inceleme1Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Kırıkhan ilçemizde bulunan ve restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelinen Bayezid-i Bistami Türbesi’nde incelemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Kırıkhan Kaymakamı Halil Uyumaz, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ümmühan Eryurt, İl Defterdarı Mustafa Akdemir ile diğer ilgililerin katıldığı incelemelerde Vali Lekesiz, devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

vali-türbe inceleme2

Vali Lekesiz yaptığı değerlendirmede, Bayezid-i Bistami Türbesi ve Çevre Düzenlemesi Restorasyon Projesi kapsamında; Türbe, türbe avlusu, giriş avlusu, türbedar odaları, mezarlık alanı, büfe, abdest alma yerleri ve tuvaletlerin onarıldığını, elektrik ve mekanik tesisatın tamamen yenilendiğini, bu çalışmaların yanı sıra türbeye çıkış yollarının genişletileceğini, otopark, araç yolları, tuvaletler, kurban kesim yeri, mutfak, iki adet sosyal konut, şev tahkimatı, çevre aydınlatması, ziyaretçilere yönelik düzenlemeler, türbe iç mekan düzenlemesi yapılacağını kaydetti.

Vali Lekesiz, Bayezid-i Bistami Türbesi restorasyonunda son aşamaya gelindiğini de hatırlatarak, çalışmaların tamamlanması ile birlikte, söz konusu tarihi yapının, ilimizin inanç turizmine sunduğu katkının daha da artacağını söyledi. Böylesine önemli bir kültür varlığının korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının önemli olduğunu sözlerine ekleyen Lekesiz, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here