Vali Lekesiz; “İnsanların Can Güvenliği Fevkalade Önemli”

0
61

sınır kapısı güvenliğiSınır Kapısındaki Güvenlik Önlemleri Görüşüldü

Cilvegözü Sınır Kapısında tır aktarma sahasında alınan güvenlik önlemlerine ilişkin çalışmalar Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in başkanlığında düzenlenen toplantıda ele alındı.

Cilvegözü Mülki İdare Amirliği’nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Lekesiz; “Cilvegözü sınır kapısından süreç başladığından beri Suriye’deki insanlara geçici olarak yapılan insani yardımlar devam ediyor. Bu insani yardım noktalarının en önemlilerinden bir tanesi Cilvegözü Sınır Kapısı’nın yaklaşık 2,5 kilometre kadar ilerisindeki aktarma bölgesi dediğimiz yerdir. Günde ortalama 70 kadar TIR muhtelif insani ihtiyaçları Suriyelilere veriyor. Hiç şüphesiz bu yardımlar yapılırken, kendi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm insanların can güvenliği fevkalade önemli.

Orada can güvenliği açısından ortamın daha da güvenli hale gelebilmesi için gerek İçişleri Bakanlığımız gerek Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız gerekse valiliğimiz tarafından yapılan çalışmaları bir kez daha ele almak ve yerinde incelemek üzere bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Suriye’de yaşanan hareketliliğin artmasına bağlı olarak iç güvenliğimiz açısından konu daha da fazla önem arz eder hale geldi. Dolayısı ile çalışmaların bir an evvel bitirilip hayata geçirilmesi önemlidir” dedi.

Toplantıda, Cilvegözü Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Eriş çalışmalarla ilgili sunum yaparken, Adana Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nden ve Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden yetkililer de konu ile ilgili birer sunum gerçekleştirdiler. Toplantıya; İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hasan Koçyiğit, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile diğer yetkililer katıldı. Toplantının ardından Vali Lekesiz ve beraberindekiler bölgede incelemelerde bulundular.

Çalışmalar kapsamında; Suriye’ye gidiş yönünde sağ tarafa 1 metre yüksekliğinde duvar ve üzerine 3 metre yüksekliğinde tel çevrilmesi, kamera sistemleri kurulması, aydınlatma yapılması, araç ve yaya girişleri için bariyer sistemi kurulması, kontrol ve nöbet kulübesi, gözetleme kulübesi kurulması, araçlar için alt arama, tarama ve tanıma sistemi yapılması, yayaların güvenli geçişleri için yürüyüş yolu yapılması, içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması, dinlenme alanları yapılması, engelliler dahil WC ile lavabolar yapılmasına kadar her şey düşünüldü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here