Vali Lekesiz Hataylıları Sağduyulu Olmaya Çağırdı

0
51

vali lekesiz2Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz; “Bunu yapanlar kendi içimizden, başka yerlerden irtibatlı kendi vatandaşlarımızdır. Bunların 9’u yakalanmıştır. Diğerlerinin takibi ciddiyetle yapılmaktadır” dedi ve vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti.

Hatay’ın onlarca eski uygarlığa ev sahipliği yapmış çok güzel bir il olduğunu söyleyen Vali Lekesiz; “Kentteki güzelliklerin en başında farklılıkların kendi içerisindeki ahengi olmuştur. Bizim zenginlik ve güzellik olarak nitelendirdiğimiz unsuru, zaaf olarak nitelendirip kaşımak isteyenler olabilir. Lütfen bu konuda dikkatli olalım!” çağrısında bulundu.

Hatay’daki dostluk ve kardeşliğin tarihten bu yana din, dil, ırk ve mezhep ayırmaksızın sürdüğüne de dikkati çeken Vali Lekesiz; “2 yıldan beri kardeşlik ilişkilerinin olduğu Suriye’de yaşanan olumsuzluklardan dolayı zorda kalan ve Türkiye’ye sığınan Suriyelilere insani ihtiyaçlar gereği sahip çıkılmıştır. Suriyelilerle Hatay’daki halkın birbirine düşmesini isteyenler olabilir. Altını çizerek söylüyorum, bu menfur hadiseyi yapanlar bize sığınanlar veya muhalifler değildir. Bunu yapanlar kendi içimizden, başka yerlerden irtibatlı kendi vatandaşlarımızdır. Bunların 9’u yakalanmıştır. Diğerlerinin takibi ciddiyetle yapılmaktadır” diye konuştu.

Vali Lekesiz, Reyhanlılardan bugüne kadar gösterdikleri sağduyulu davranışlarını devam ettirmelerini isterken, yaraların sarılması için gerekli işlemlerin en kısa sürede yapılacağını vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here