Vali Lekesiz; “Dargınlıkları ve Kırgınlıkları Unutmalıyız”

0
53

vali kutlamaHatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yayınladığı yazılı bir mesajla tüm Hataylıların Kurban Bayramlarını kutladı.

Bayramların, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği insan ilişkilerinin daha da güçlendiği, umutların canlandığı özel günler olduğunu vurgulayan Vali Lekesiz; “Bayramlar, milli ve manevi inançlarımızı örf ve adetlerimizle harmanlayıp, geçmişten devraldığımız mirası geleceğe taşıdığımız kutsal günlerdir. Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı bayram günleriyle sınırlı tutmayarak hayatımızın her döneminde ve tüm ilişkilerimizde hatırlamalıyız. Hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının toplumun tüm kesimlerinde oluşmasının sorunlarımızın çözümünde etkili olacağını unutmamalıyız. Bayramlarda, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe olan inancımızı her ortamda korumalıyız.

Manevi yönden büyük değeri olan bayramlarda, iyiliklere ve güzelliklere yönelmeli, yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemi hatırlanarak, bu özel günleri sadece yakın çevremizle değil; yoksullarla, öksüz ve yetimlerle, yaşlılarla, kimsesiz darda olan vatandaşlarımızla, kısaca ilgiye, desteğe muhtaç herkesle kederi ve sevinci paylaşarak kutlamalıyız. Bu düşüncelerle, İlimizde görevli kamu kurum ve kuruluş çalışanlarının, adli ve askeri erkânın, basın mensuplarının ve saygıdeğer Hataylıların yaklaşmakta olan Kurban Bayramlarını kutluyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here