Vakıflı’da Yaptırılan Konuk Evi Törenle Açıldı

0
368

vakıflı konuk evi1Türkiye’nin tek Ermeni Köyü olan Samandağ’a bağlı Vakıflı Köyü’nde yaptırılan Konuk Evi, düzenlenen törenle Hatay Valisi Celalettin Lekesiz tarafından açıldı.

Törende konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, yaklaşık 3 yıl önce Vakıflı Köyü’nü ziyaretlerinde Ermeni Cemaati’nin temsilcisi Cem Çapar ve Vakıflı Köyü Muhtarı Berç Kartun’un binanın kendilerine tahsis edilmesini talep ettiklerini hatırlatarak; “Taleplerini fevkalade memnuniyet verici bulunca resmi işlemleri başlattık. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait binayı 30 yıllığına Vakıflı Köyü tüzel kişiliğine tahsis ettik, ardından binanın yeniden ayağa kalkabilmesi için bir restorasyon projesi yapıldı daha sonra Samandağ Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği restorasyon projesi yaptı. Bu projenin bir kısmı DOĞAKA’dan bir kısmını da Hatay İl Özel İdaresi tarafından karşılandı” dedi.

vakıflı konuk evi2

İlimizde yaşayan farklılıkların uyum, ahenk ve hoşgörü içerisinde yaşamalarının mutluluk verici olduğunu ifade eden Vali Lekesiz; “Dünyanın başka ülkelerinde yaşanan olumsuzlukları gördüğümüz zaman ilimizin ve ülkemizin sahip olduğu güzelliklerin değerini daha iyi fark ediyoruz ve kıymetini daha iyi anlıyoruz. Başka ülkelerde yaşanılan olumsuzluklar, ilimizdeki kardeşlik hukukumuzu bozamaz ve bozmasın. İşte bugün gökkuşağı misali Hatay’ımızın birbirinden güzel renklerinden ve desenlerinden oluşan, o gökkuşağının renklerinden bir tanesi Ermeni vatandaşlarımızın yaşadığı bu şirin köyümüzde güzel bir kültür mirasının açılışında beraberiz. Bir çiçeğin yaprağını koparttığınızda nasıl ki o çiçek artık o güzel çiçek olmaktan çıkarsa Hatay’ın da renklerinden birini ayırırsanız Hatay’ın Hataylık özelliği kalmaz, hepimizin gurur duyduğu o güzellik kalmaz. Hatay’daki bu güzelliği yaşatma kararlılığınızdan dolayı hepinize içten teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

Samandağ Kaymakam Vekili Ali Arslantaş ise, kültür varlıklarımızın zenginliği, yeniden ayağa kaldırılmasının önemi ve bu konuda yürütülen çalışmalara değindi.

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve Vakıflı Köyü Muhtarı Berç Kartun’un konuşmalarının ardından Vali Lekesiz ve diğer katılımcılar Konuk Evi’nin açılışını gerçekleştirdiler ve Konuk Evi’nde incelemelerde bulundular. İki katlı, 7 odalı Konuk Evi’nin 5 odası pansiyon, 1 odası mutfak, 1 odası kafeterya olarak kullanılıyor. Avlusunda 3 satış kulübesinin de yer aldığı Konuk Evi yaklaşık 460 bin liraya mal oldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here