Uzm. Dr. Özlem Berktaş’tan Grip Aşısı Önerisi

0
29

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, artan grip salgınına karşı, grip aşısının önemini vurgulayan İskenderun Palmiye Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Berktaş, özellikle 65 yaş ve üzerinin, kronik hastalığı olanların, bağışıklığı zayıflamış kişilerin aşı yaptırması gerektiğini belirtti.

Soğuyan havalarla beraber, grip salgınının başladığını ifade eden Dr. Berktaş; “Grip, influenza viral bir hastalıktır. Mevsimsel bir salgın olan grip, ortalama bir haftada geçmesine rağmen, vücut direncini düşüren kronik hastalığı olanlarda ve yaşlılarda ağır seyredilebilmektedir. Grip virüsü, her yıl kendini yeniler ve yapısını değiştirir. Bu nedenle her yıl, yeni bir virüsle karşı karşıya kalırız. Bu yüzden aşı yaptırmak çok önemli bir etkendir” açıklamasında bulundu.

Grip virüsünün bulaşma yolları hakkında da bilgiler veren Uzm. Dr. Özlem Berktaş; “Virüs; öksürük ve hapşırık sırasında yayılan damlacıklarla, öpüşme ve tokalaşma gibi temaslarla geçer. Bu nedenle hasta kişilere temastan ve ortak eşya kullanmaktan sakınılmalıdır. Sık sık eller yıkanmalıdır. Özellikle; 65 yaş ve üstündekiler, kronik hastalığı olanlar, bağışıklığı zayıflamış kişiler, kanser hastaları, hastane, kreş ve huzurevinde çalışanlar mutlaka aşı yaptırmalıdır” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here