Uyar; “Cumhurbaşkanı Kendini Hala Başbakan Sanıyor”

0
104

süleyman uyar5Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar; “Cumhurbaşkanı Kendini Hala Başbakan Sanıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, geçtiğimiz yıl yaşanan 17 Aralık sürecini değerlendirdi.

17-25 Aralık 2013 günlerinin ülke tarihine kara sayfa olarak geçtiğini kaydeden Uyar; “Cumhurbaşkanı, 17-25 Aralık’ı unutturmak için Amerika’nın keşfinden Osmanlıcaya kafa karıştırmayı sürdüredursun CHP olarak bakan çocuklarının yatak odalarındaki çelik kasaları, para sayma makinelerini, elbise torbalarındaki paraları, 700 bin liralık kol saatini, müteahhitlerden toplanan havuz paralarını, Urla’da SİT alanına yapılan kaçak villaları unutturmayacağız. Çaldıklarını kusturana kadar peşlerindeyiz. Ülke tarihinin en büyük yolsuzluk skandalında sorumlular er geç adalet önünde hesap vereceklerdir. Haramilerin saltanatını yıkacağız” dedi.

17 Aralık sürecinin unutturmak için çeşitli medya organlarına baskı yapmak suretiyle gündemi değiştirmek ve bu yönüyle halkın bilgi edinme özgürlüğünü elinden almak istediklerini kaydeden Uyar; “Aslında medyaya yapılan bu baskı ve tehdit halkın gerçekleri öğrenmesinden korkanların zihniyetidir. Çünkü insanların önünü keserek kendi düşüncelerini, kendi fikirlerini ifade etmeme, onların düşüncelerini kuşatarak onları bir ölçüde hapsetme doğru bir anlayış değildir. Demokrasiyle, insan haklarıyla, hukukla, adaletle bağdaşmaz. Bu bir gerçektir. Bu açıdan bunu doğru bulmuyor ve bunu kınıyoruz.

AKP Diktatörlüğe Hızla Yol Almaktadır

AKP, yargı eliyle kendisinin istemiş olduğu diktatörlüğe doğru hızla yol almaktadır. Bu bir diktatörlük uygulamasıdır. Kendisine muhalif olan herkesi susturma ve aleyhindeki bütün medya ve yayın organlarını yok etme kampanyası haklı bir kampanya değildir. Bu tarihte görülmüş olan, hep diktatörlüklerin uyguladığı yöntemlerdir. Bunlara kesinlikte karşıyız. Her konuda fikir beyan eden ve dediğini dikta etmeye çalışan bir Cumhurbaşkanımız var ve hala kendisini başbakan zannediyor.

Bu sistemin adı demokrasi filan değildir. Bu baskınlar da hızla demokrasiyi yok etme eylemleridir. Ama şunu da herkes bilmesi lazım ki, nerede hukuksuzluk varsa, nerede baskı, nerede zulüm varsa CHP her zaman orada dimdik duracak ve ezilenlerin haksızlığa uğrayanların yanında olacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here