Ünsal; “Örgütlü Mücadelede Israrcı Olmalıyız”

0
82

eğitim-sen açıklama17Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Örgütlü Mücadelede Israrcı Olmalıyız”

Eğitim Sen İskenderun Şubesi, geçtiğimiz hafta sonu, eski bit pazarının olduğu alanda basın açıklaması yaptı.

Eğitim öğretimde yaşanan sorunları bir kez da dile getirmek adına toplanan Eğitim Sen üyeleri adına açıklamayı Şube Başkanı Mustafa Ünsal yaptı. Yeni eğitim öğretim yılının, eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır birikerek artan ve giderek ağırlaşan sorunlarının gölgesinde başladığını ifade eden Ünsal; “Eğitimde can güvenliğinin sağlanmadığı, ülkenin bazı bölgelerinde fiilen sıkıyönetim uygulamalarının görüldüğü bir ortamda, eğitim-öğretimin ne kadar sağlıklı yapılabileceği, öğretmen ve öğrencilerin can güvenliğinin nasıl sağlanacağı konusu, acil çözüm bekleyen bir sorun olarak dikkat çekiyor” dedi.

Sorunların giderek arttığını, mevcut sorunlara çözüm bulunamadığını kaydeden Ünsal açıklamasını şöyle sürdürdü; “AKP’nin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bugüne kadar yaşadığımız sorunlara çözüm üretmek yerine, sürekli sorunlar yaratan politika ve uygulamaları nedeniyle eğitimde tam bir kaos yaşanıyor. Devlet okulları kaynak yetersizliği nedeniyleen temel ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorluk çekerken, kamu kaynakları özel okullara aktarılmaya, öğrencileri özel okullarla, temel liselere yönlendirme uygulamaları devam ediyor.

eğitim-sen açıklama18

Yıllardır ülkenin ve eğitim sisteminin içinde bulunduğu sorunların yükünü ise hep birlikte omuzlarımızda taşıyoruz. Ancak bizler özverili bir şekilde görevimizi yapmaya çalıştıkça, esnek kuralsız ve angarya çalışma uygulamaları altında eziliyor, en temel haklarımız birer birer elimizden alınmak isteniyor. Öğrencilerimiz yarış atı gibi sınavdan sınava koştururken, öğretmenler ağır iş yükü ve nöbet gibi angarya görevler yüklenerek çalışmaya zorlanıyor.

Türkiye’nin gelecek kuşaklarını yetiştiren bizler, yaşadığımız yoğun mesleki itibarsızlaştırmaya rağmen, fedakarca çalışarak her türlü zorluklarla mücadele ediyor, görevlerimizi en iyi şekilde yapıyoruz. Eğitim ve bilim emekçileri olarak farklılıklarımız olsa da yıllardır benzer sorunları yaşıyor, benzer zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz. Yıllardır benzer sorunları yaşayan eğitim emekçileri olarak, en temel hak ve çıkarlarımız için birlikte davranmak, siyasi iktidardan bağımsız, kendi gücümüze ve haklı taleplerimize dayanarak örgütlü mücadelede ısrarcı olmak zorundayız.

Ülkemizin içinde bulunduğu çatışma ortamından çıkması, kan,acı ve gözyaşının son bulması için Konfederasyonumuz KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tarafından 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da  düzenlenen Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi şiarıyla Emek Barış ve Demokrasi mitingine katılım sağlayacağız ve tüm halkımızın da katılımını bekliyoruz. Umudu, barışı, birliği, beraberliği ve kardeşliği ihtiyaç olarak hissettiğimiz bugünlerde, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ülkemiz ve sorunlardan acılardan uzak, başarılı geçmesini diliyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here