Ünsal; “Hukuksuzluğun Son Kurbanı: Seçil Öğretmen”

0
76

eğitim-sen açıklama21Eğitim Sen İskenderun Şubesi Başkanı Mustafa Ünsal, Eğitim Sen Trabzon Şube Üyesi Öğretmen Seçil Esmanur Erdem’in devlet memurluğundan çıkarılmasına tepki gösterdi.

Bu cezanın haksızlık olduğunu ve bunun kabul edilemeyeceğini öne süren Ünsal; “Eğitim Sen Trabzon Şube üyesi öğretmen Seçil Esmanur Erdem  hukuksuzluğun son kurbanıdır. Seçil öğretmenimiz mesnetsiz şekilde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a yumurta atarak küfür içeren sözlerle hakaret ettiği iddiası gerekçe gösterilerek Yüksek Disiplin Kurulu tarafından devlet memurluğundan çıkarma cezasıyla cezalandırılmış bulunmaktadır.

Bu cezanın yalnızca Seçil öğretmene verilen bir ceza değildir. Bu ceza 2 milyon kamu emekçisine verilen bir cezadır. Bu ceza ülkemizde demokrasiye, adalete, hukuka inanan insanlara verilen bir cezadır. Bu ceza vicdan duygusu ile izah edilemeyecek, hakkaniyetten yoksun bir cezadır. Bu cezayı kabul etmiyor ve reddediyoruz. Sendika olarak Seçil öğretmenimize yönelen bu haksızlığın giderilmesi için her türlü mücadeleyi ve AİHM dahil olmak üzere tüm hukuki süreçleri işleteceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here