Ünsal; “Gerçeklerin Üstü Örtülemeyecek”

0
66

kesk açıklama4KESK Üyeleri, Katliamın 7. Gününde Yine Alanlardaydı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu üyeleri, eski bit pazarı alanında bir araya gelerek, 10 Ekim Ankara katliamının 7. gününde, katliamda hayatını kaybedenleri andı. Konfederasyonları tarafından Türkiye’nin her yerinde katliamın 7. gününde anmalar gerçekleştirildiğini kaydeden KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, Ankara’nın kirli, karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız” dedi.

Bu ülkenin yurttaşları olarak Ankara’da gür bir barış sesi çıkarmak istediklerini ancak bu iradeye bomba konulduğunu ifade eden Ünsal; “10 Ekim 2015’te Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı başkent Ankara’da gerçekleştirildi” değerlendirmesinde bulundu.

Sinmeyeceğiz, Geri Çekilmeyeceğiz

Dört emek ve meslek örgütünün çağrısıyla düzenlenen Emek-Barış-Demokrasi mitingine yönelik bombalı saldırıda çok sayıda yurttaşı yitirdiklerini yineleyen Ünsal; “Eşimizi, kızımızı, oğlumuzu, yitirdik. Onlarca arkadaşımızın da hastanelerdeki tedavisi sürüyor. Yüreğimiz yanıyor. Olayın üzerinden 7 gün geçmesine karşın Başbakanlık kayıplarımızın adlarını açıklayamamıştır. Hükümeti bu skandala son vermeye ve bir an önce katliamda yaşamını yitirenlerin tümünün adlarını kamuoyuna açıklamaya çağırıyoruz.

kesk açıklama5

Öncelikle tüm basın mensuplarına ve kamuoyuna bir konuyu hatırlatmak istiyoruz. 100’ün üzerinde insanımızı, katillerin Ankara’da rastgele seçtikleri bir alanda yitirmedik. O insanlarımızı “Emek-Barış-Demokrasi” mitingi için buluştukları bir alanda gerçekleşen saldırıda yitirdik. Soruyoruz, bu ülkede barış sesinin daha gür, daha çoğalan, daha yankılanan bir biçimde çıkmasından “KİM” rahatsız olabilir? Fail mi arıyoruz? Kim saldırdı bize, fail kim? Onu mu arıyoruz? Fail bellidir. Failin kim olduğu sadece Türkiye’nin değil, dünya halklarının da malumudur! Katliamda kullanılan canilerin kimliklerinin ortaya çıkması ise, işte bu malumun ilanıdır! Biz, savaşın ortasında barış diyen bir taraf olarak inisiyatif üslendik. Böyle davrandığımız için bize bir bedel ödetildi. Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz” diye konuştu.

3 Gün Önce İhbar Yapıldığı Doğrumu?

Başbakan ve İçişleri Bakanına; Emek, Barış ve Demokrasi mitingine ‘bombalı saldırı yapılacağı’ ihbarının 3 gün önceden geldiği haberlerinin doğru olup olmadığını da soran Ünsal; “Bu katliamda kullanılan kişilerin kimlikleri de haberlerde iddia edildiği gibi ihbar edilmiş midir? Böylesine ciddi bir ihbar neden Tertip Komitesi’yle paylaşılmamıştır? Yasımız neredeyse yasaklanmıştır. Cenazelerimiz verilmemiş, Olay yerine karanfil koymamızdan, çeşitli anmalara kadar birçok etkinliğimiz polis engeliyle karşılaşmıştır. Cenazelere soruşturma açılmış, “Yastayız, isyandayız!” diyerek iş bırakan emekçilere yönelik baskılar artmıştır. İlk andan itibaren sosyal medyaya ve daha sonra da medyaya sansür başlatılmıştır. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar gerçeklerin üstü örtülemedi, örtülemeyecek! Bizler emek ve meslek örgütleri olarak, tüm dost kurumlarla beraber arkadaşlarımızın anısını ve mücadelesini yaşatmak için her zaman bir arada olacağız, her zaman omuz omuza olacağız! Yastayız, unutmadık, unutturmayacağız!” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here