Ünsal; “AKP Kendini Kurtaramayacak!”

0
62

kesk açıklama6KESK İskenderun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ünsal, 17 Aralık Operasyonu nedeniyle bir açıklama yaparak, yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için devlet kurumları, kadroları ve yasaların adeta hallaç pamuğuna çevrildiğini belirtti. Ünsal, Ak Parti’nin kendisini kurtaramayacağını da kaydetti.

Operasyonların üzerinden 1 yıl geçtiğine, Ak Partinin düzenininse çürüdüğüne işaret eden Ünsal; “AKP iktidarı, daha ilk günden itibaren kamu kaynaklarının kimlere ve nasıl talan ettirildiğini tüm çıplaklığı ile ortaya çıktığı operasyonların üzerini kapatmak için elinden geleni yaptı. Yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için devlet kurumları, kadroları ve yasalar adeta hallaç pamuğuna çevrildi. Kısa süre önce ‘kargalar güler’ diyerek reddettikleri ‘Cemaat Yapılanması’nın tasfiyesi adı altında on binlerce polis, yargıç, savcı ve bürokratın yerleri değiştirildi. Suç ve İktidar ortağı Cemaat, bir günde darbeci, “ne olur daha fazla kendini özletme, ülkene dön” dedikleri kişi de darbenin şefi ilan edildi. Ne zamanki çıkarlar çatıştı, ne zamanki iktidar paylaşımında kavga başladı; cemaat yolsuzlukları, AKP ise cemaatin darbeci olduğunu hatırladı!” diye konuştu.

Yolsuzluklar ve Kirli Yapılanma Yeni Değil!

Gündem değiştirmelerle AKP’nin kendini kurtaramayacağına da değinen Ünsal; “Oysa ne yolsuzluklar yeni başlamıştı ne de Cemaatin kirli yapılanması yeniydi. AKP çürüyen düzeninin ömrünü bir gün daha fazla uzatmak için her türlü akıl dışı, anti demokratik, baskıcı uygulamaları hayata geçiriyor. Asıl çılgın projeler yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için üretiliyor.

Bizler biliyoruz ki, özelleştirmeler, taşeronlaşma, kadrolaşma, güvencesizlik, yoksulluk, adaletsiz gelir paylaşımı, vergi adaletsizliği, savaş ve polis devleti uygulamaları yolsuzluk ve rüşvet düzeni üretir. Gündem değiştirmelerle, algı operasyonlarıyla, tehdit ve baskılarla, anti demokratik yasalar ve 12 Eylül anayasasına sığınmakla AKP kendisini kurtaramayacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here