Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı İskenderun’daydı!

0
55

Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, İskenderun’a gelerek bir konferans verdi. Ortaylı, “Osmanlıdan Türkiye Cumhuriyeti’ne Eğitimde Modernleşme” hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Salonunda düzenlenen ve özel bir okul tarafından düzenlenen konferansa, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, kent protokolü ile öğrenci ve velileri katıldı.

Katılımcıların büyük alkışlarıyla sahneye gelen Prof. Dr. İlber Ortaylı “Osmanlıdan Türkiye Cumhuriyeti’ne Eğitimde Modernleşme” konulu bir konferans verdi. Ortaylı konuşmasında, eğitim öğretim konusunda Osmanlı’nın, Avrupa’dan hemen hiçbir alanda geri kalmadığını hatta çok konuda daha da ileri bir seviyede olduğunu belirtti. Cumhuriyetle birlikte bu gelişmelerin halka açıldığını da ifade edeb Ortaylı, Cumhuriyetin faziletlerine vurgu yaptığı konuşmasında birçok konuyu da gündeme taşıdı.

Programda Kolejin Filarmoni Orkestrası, mini bir konser verirken, izleyenlerden büyük alkış alan orkestra adına Şef Ethem Yavuz’a teşekkür plaketi verildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here