UNICEF; “Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır”

0
238

suriyeli öğretmenler1UNICEF, AB ve AFAD İş birliği ile kamplarda bulunan Suriyeli öğretmenlerin acil ve afet durumlarına hazırlık ve müdahale süreçleri ile psiko-sosyal destek konularında alacağı eğitimlerin ilki geçtiğimiz hafta sonu kentimizde gerçekleştirildi.

‘Türkiye’deki Suriyeli Çocukların Desteklenmesi Projesi’ kapsamında Hatay ve Kilis’teki kamplarda kalan Suriyeli öğretmenlere eğitim verildi. İskenderun Anemon Otel’de gerçekleştirilen eğitim, Sosyal Hizmet Uzmanı, Proje Eğitim Moderatörü Zeynep Türkmen Sanduvaç tarafından verildi.

Eğitim öncesi açılış konuşmasını yapan UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abu-Laban, eğitimin su kadar önemli olduğuna vurgu yaparak UNICEF’in ‘Türkiye’deki Suriyeli Çocukların Desteklenmesi Projesi’ kapsamında Suriyeli öğretmenlere verilecek eğitimlerden bahsetti.

Abu-Laban; “Dünyanın her yerinde çocuk haklarının korunması ve çocukların çok daha iyi koşullarda yaşaması için çalışan UNICEF, Suriyeli çocukların içinde bulundukları zorlu koşullara karşı güçlerinin arttırılmasına yönelik de faaliyetler yürütmektedir. Türkiye Devleti tarafından Suriye krizinin başlangıcından itibaren büyük bir özveri ile yürütülen insani yardım operasyonunu destekleyici nitelikte olan bu faaliyetlerin en önemlilerinden biri Avrupa Birliği tarafından finanse edilerek UNICEF tarafından hayata geçirilen Türkiye’deki Suriyeli Çocukların Desteklenmesi Projesidir” dedi.

suriyeli öğretmenler2

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nden Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Grup Başkanı Atıf Ala’nın ve AFAD yetkililerinin de yer aldığı eğitim projesinin ilk adımı tamamlandı.

“Eğitim her çocuğun hakkıdır. Dünyanın bir çok yerinde savaş, doğal afet veya benzeri bir durum yaşandığında ne yazık ki en önce ihmal edilen çocuk hakları ve çocukların yaşam şartları olmaktadır. Oysa yarının temellerinin bugünden güçlü atılması, her çocuğun sağlıklı bir şekilde büyümesi için gereken koşulların sağlanması gerekir” diyen UNICEF yetkilileri, bu proje kapsamında yürütülen ve ilk adımının kentimizde yapıldığı Suriyeli kamplardaki öğretmenlerin eğitiminin ikinci ve üçüncü adımının da Gaziantep ve Şanlıurfa’da devam edeceği bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here