Uluslar Arası Hz. Ali-Gadir Hum Bayramı ve Kardeşlik Konferansı Gerçekleştirildi

0
253

gadir hum bayramı (10)Gadir Hum Bayramı dolayısıyla düzenlenen Uluslar arası Hz.Ali-Gadir Hum Bayramı ve Kardeşlik Konferansı Antakya’daki Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap ve Mehmet Bekaroğlu, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman,  Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP İl Başkanı Ertuğrul Gün, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Genel Başkanı Ali Yeral, MHP İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, eski milletvekilleri, milletvekilleri adayları, sivil toplum örgütleri, meclis üyeleri, parti temsilcileri ve çok sayıda Hataylı katılım gösterdi.

Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) tarafından 17’ncisi gerçekleştirilen “Hz. Ali Gadir Hum ve Kardeşlik Bayramı” etkinliği saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinlik, Şeyh Mennan Gündüz’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral, Alevi, Sunni, Türk, Arap, Ermeni, Müslüman, Hıristiyan ile Yahudi’nin severek kucaklaştığı ve Hz. Ali’nin aşkıyla kaynaştığı gün olan Gadir Hum Bayramı’nın herkese kutlu ve mutlu olmasını diledi.

gadir hum bayramı (11)

Yeral: “Türk-Kürt, Alevi- Sünni Kardeş Savaşı Çıkarılmasına Karşıyız”

Yaşanan terör olaylarına ve İslam dünyasındaki gelişmelere değinen Yeral; “Her gün Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan onlarca asker, polis, vatandaş şehit düşerken biz buradan ’bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ diyemeyiz. Bu münasebetle başta ülkemiz olmak üzere Suriye, Irak, Bahreyn, Yemen, Lübnan, Arabistan ve Filistin’deki tüm şehitleri, rahmet ve minnetle anıyoruz. Resulullah Efendimiz, ‘din kardeşlerinin derdiyle ilgilenmeyen, Müslüman değildir’ buyurmamış mıdır? Ülkemizde günde onlarca şehit düşerken, İslam dünyasında da kan gövdeyi götürürken ‘bize ne’ tavrı takınmamız, bizim emdiğimiz süte de aile terbiyemize de aldığımız Ehl-i Beyt Alevi marifetine de terstir. Çünkü biz çirkin ve gizli hesaplar uğruna ülkemizin bölünmesine, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, kardeş savaşı çıkarılmasına kökten karşıyız” dedi.

gadir hum bayramı (12)

Savaş: “Sizlerin Bir Kardeşi olmaktan Onur Duyuyorum”

Çok güzel bir coğrafyada yaşadığımızı ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da; “Çok eskilerden beri bu topraklarda kardeşçe yaşamışız. Kaos ortamında bile din önderlerimiz Anadolu’da birliği ve bütünlüğü sağlamışlar. Bizlere “Biz bir tohumduk, yarın toprak olacağız” diyen Hz Ali’nin felsefesini öğretmişler. Bizde bayram çok, Ramazan Bayramı, Paskalya Bayramı, Kurban Bayramı, Ğadir Hum Bayramı, ama en önemlisi bunlar kutlanırken hiçbir gönül, hiçbir ayak, hiçbir el, hiçbir göz sahtekârlık yapmamış. Biri diğerinin bayramına kendi bayramı gibi gitmiş. Bu bayramlar birbirimizin inançlarına saygı duymayı öğretti. Bu coğrafyada yüzyıllardır barış, kardeşlik, huzur, sevgi ve birliktelik ekmiş. Biz hangi dinden hangi mezhepten olursa olsun ülkeleri için omuz omuza mücadele edip şehit olup koyun koyuna yatan bir neslin çocuklarıyız. Onların torunları olarak bu şehirde kardeşlik tohumları ekmeye devam edeceğiz. Ğadir Hum bayramımızın İslam alemine ve tüm dünyaya hayırlara vesile olmasını diliyorum ve hepinizin bayramını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Savaş, son olarak önümüzdeki günlerde müzik adına sürpriz iki ismi Hataylılarla buluşturacağını açıkladı. Etkinliğe katılanlara etli pilav ikram edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here