Ulu Önder İçin Sirenler 2 Dakika Çalacak

0
84

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, tüm devletler tarafından yüzyılın dehası olarak kabul edilen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak. Atatürk’ün 74. ölüm yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilecek etkinlikler bir hafta boyunca devam edecek.

Bir hafta sürecek olan “Atatürk Haftası” Anma ve Etkinlik Programı 10 Kasım 2012 Cumartesi günü saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığını çelenklerinin sunulmasıyla başlayacak. Ata’mızın dünyaya gözlerini kapadığı saat olan 09.05’te, ilçemizde bulunan sirenlerin 2 (iki) dakika süre ile Sarı İkaz (düz siren sesi) şeklinde çaldırılmasıyla saygı duruşunda bulunulacak ve akabinde İstiklal Marşımız okunacak.

Anma töreni aynı gün saat 09.30’da Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak olan törenin açılış konuşmasını İskenderun Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Bekir Yıldız yapacak. Garnizon Komutanlığınca görevlendirilecek bir subay tarafından, Atatürk’ün askeri yönünün anlatılacağı sunum gerçekleştirilecek. Törende son olarak İskenderun Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Mustafa Kemal Atatürk” isimli oratoryo sahnelenecek.

“Atatürk Haftası” Anma ve Etkinlik Programı kapsamında ayrıca, hafta boyunca tüm okullarda “Atatürk” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlenecek, resim ve kitap sergileri açılacak. Okullarda müzik koroları tarafından Atatürk’ün sevdiği müzik dinletileri yapılacak. İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde 10–16 Kasım 2012 tarihleri arasında Atatürk Kitap Sergisi açılacak.

Atatürk’ün ölümünün 74. yıldönümü nedeniyle 10-15 Kasım 2012 tarihleri arasında resmi ve özel kurumlarda Anma Törenleri düzenlenecek, çeşitli faaliyetler yapılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here