Ulaştırma Bakanlığı Heyeti İskenderun’da

0
143

dto-müsteşar ziyaretYeniden yapılanma sürecindeki Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Bakanlık yetkilileri ile birlikte kentimize gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Gerçekleştirilen ziyaret programına Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Sevli, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızır Reis Deniz katıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, İskenderun ziyareti kapsamında Liman Başkanlığı, Limak, Dörtyol Gaz Tesisleri, Botaş, İsdemir, Sarıseki Gübre Fabrikası ve DTO’nda yetkililerden sektörle ilgili sorunlarını dinledi. Sektörde yaşanan gelişmeler ve gelecek ile ilgili stratejik vizyonlar üzerinde duran Aka, Bakanlığın çalışmaları hakkında bilgiler de verdi.

DTO yönetimine ziyaretinde konuşan Aka, özellikle Türk koster filosunun yenileme projesine yönelik görüşmelerin yapıldığı Hollanda’da projeye sıcak bakıldığını söyleyerek; “Koster filosu sadece ekonomik geliriyle değil, stratejik açıdan da Türkiye için çok büyük öneme sahiptir. Akdeniz’in durumu ortada. Yaş ortalaması 30’u geçen bir koster filomuz var. Biz uygun finans şartlarını hazırlayıp ciddi bir müessesenin çatısı altında gemi yaptırmak isteyen insanlara yardımcı olacağız. Ancak herkesin kendi isteğine göre gemi yaptırmasına da izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin Karadeniz ve Akdeniz havzasında iş yaptığı ülkelerde ticaretin taşınmasına uygun standartta gemiler yaptıracağız. Türk koster filosunun yenilenmesi için Hollanda ile başlatılan müzakereler olumlu seyir izlemektedir. Ayrıca yaptırılacak tüm gemiler Türk tersanelerinde inşa edilecektir” dedi.

Ziyaret sırasında konuşan DTO İskenderun Şubesi Başkanı Bülent Kavsak da Bakanlığın çalışmalarını memnuniyetle izlediklerini belirterek, bölgedeki gelişmelerle ilgili şunları söyledi: “İlimiz Suriye’deki karışıklıklardan dolayı olumsuz etkilenmektedir. Dileğimiz bu savaşın biran önce bitmesidir. Ayrıca Dörtyol-Hassa Tüneli’nin açılmasıyla bölgedeki gelişmelerin hızı daha da artacaktır. İskenderun Limanı’nın özelleştirilmesi, konteynır taşımacılığının başlaması bölgemize çok ciddi hareketlilik kazandırmaya başlamıştır.” Kavsak, üyelerin ve bölge denizcilerinin yaşadığı sorunlar hakkında da bilgiler verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here