2 Bin 200 Terörist, 1 Haziran’dan İtibaren Çekilmeye Başlayacak

0
207

terör geri çekilmeTeröristlerin Sınır Dışına Çekilme Takvimi Netleşmeye Başladı…

“Çözüm Süreci” adı altında başlatılan terör örgütü mensubu üyelerin yurt dışına çıkma işlemlerinin, Haziran’da başlayıp Kasım ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Hatay bölgesinde Amanoslar’da konuşlanan teröristler 20 günde Suriye’ye çıkış yapacak.

Çözüm sürecinin en önemli ayaklarından biri olan yurtiçindeki teröristlerin sınır dışına çekilme takvimi netleşmeye başladı. Sabah Gazetesinin haberine göre, 1 Haziran’da altı ana bölgede başlaması planlanan çekilme süreci, Kasım sonuna kadar tamamlanacak. Buna göre; teröristlerin bulunduğu noktalar altı ana bölgeye ayrıldı. Teröristler, yoğun olarak bulundukları bölgelerden altı ana hat üzerinde toplanarak yurtdışına çıkacak. Altı bölgedeki teröristlerin sayıları ve çekilecekleri yol güzergâhları da hâlihazırda belirlenmiş durumda.

Yurtiçinde bulunan yaklaşık 2 bin 200 terörist, 1 Haziran tarihinde bölge-bölge çekilmeye başlayacak. Yurt dışına çıkışlar Kasım ayı sonuna kadar tamamlanacak. Sınıra yakın bölgelerde çekilme sürecinin bir hafta süreceği, iç kesimlerde ise 90 gün ile 150 gün arasında tamamlanacağı belirtiliyor.

Önce Sınıra Yakın Olanlar

Hakkâri ve sınır hattındaki 700 terörist 1 haftada çıkacak. Hakkâri, Çukurca, Yüksekova, Şemdinli ve İran-Irak topraklarının bir kısmını kapsayan bölgedeki teröristler Çukurca-Şemdinli hattını kullanarak Balkaya, İkiyaka, Çarçella, Gerdiya, Herki, Cilo, Goman, Buzul, Rejgar dağlarından Mabat kapısı ve Bakur denilen noktadan Kuzey Irak’a bir haftada çekilecek.

Amanoslar’da Çıkış Suriye’den

Amanoslar bölgesindeki 80 terörist ise 20 gün içinde bölgeyi terk edecek. Hatay, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Nizip, Osmaniye, Adana, Adıyaman kırsalını kapsayan bölgedeki yaklaşık 80 terörist, Hassa, Dörtyol, Samandağı, Erzin kırsalını kullanarak Suriye’ye geçecek. Buradan Irak’a geçecek teröristlerin sınır dışına çıkışı yaklaşık 20 gün sürecek.

Siirt, Şırnak, Van, Mardin kırsalını kapsayan bölgede 600 terörist barınıyor. Burada faaliyet yürütenler sınır dışına çıkmak için Cudi ve Kato Dağı olmak üzere 2 noktayı kullanarak 35 günde sınır dışına çıkacak. Ağrı, Ardahan, Kars, Artvin bölgesindeki 60 terörist ise Irak toprakları içinde yer alan Hakurk ve Çemço bölgesine ve Zap kampına ulaşacak. Bu güzergâhtaki çekilme faaliyetlerinin yaklaşık 60 gün sürmesi planlanıyor. Erzurum, Bingöl, Bitlis, Batman, Muş, Elazığ kırsalını kapsayan bölgede bulunan 400 PKK’lının çekilme güzergahının, Erzurum’un Hınıs ve Çat ilçeleri ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi üzerinden başlatılması planlanıyor. Bu bölgedekilerin çekilmesi 90 gün sürecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here