Uğur Fırat’tan Teröre Tepki

0
22

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, İstanbul’da yaşanan terör saldırısına lânet okudu. Fırat; “Yıl 2022 olmuş biz hala terörle mücadele ediyoruz. İstanbul’da yaşanan ve vatandaşlarımızın ölümüne neden olan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

Bu zamanda böylesi hain olayların hala yaşanıyor olmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Fırat; “Öncelikle malumunuz dün İstanbul Taksim’de yaşanan bir terör olayı oldu tabii ki ülkemizi hala karıştırıyorlar. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralara acil şifalar diliyorum. 2020 yılını geçtik bu tür terör olaylarının olmaması gerekiyor. Maalesef beyinleri yıkanmış insanları, insanların içerisine sürerek, günahsız zavallı insanları maalesef öldürüyorlar. Bu da tabii ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bizleri derinden üzüyor. Temennimiz inşallah bir daha böyle bir hain olayla karşılaşmayız. Türkiye Cumhuriyeti her şeyin üstesinden gelecek güçtedir. Esnaf odası başkanı olarak, esnafım adına şiddetle kınıyorum” şeklinde konuştu.

Yılbaşı Yaklaştıkça Yükselmeler Sürecek

Hafta başında piyasaları da değerlendiren Fırat; “Geçen hafta ile bu hafta arasında %50’lik bir dilim yükselme oldu. Yükselmenin sebeplerinden bir tanesi Ukrayna ile Rusya’nın arasında başlayan savaşın yavaş yavaş geriye doğru dönmesi, Rus birliklerinin çekilmesi biraz altın ve döviz fiyatlarının yukarı çıkmasına neden oldu. Bize soracak olursanız bu yükseliş devam edecek tahminlerimize göre. Çünkü yılsonu yaklaştıkça, bütün bankalar asıl pozisyonları ne ona dönecekler. Döviz mi altın mı bununla ilgili yavaş-yavaş alımlara başlayacaklar.

Şu an itibariyle kapalı çarşıda Euro’nun fiyatı 1.915, euro biraz daha yukarı doğru yükseldi. Doların fiyatı 1.865, altın 1050 ile 1060 arasında gidip geliyor. Geçtiğimiz haftalarda malumunuz yine Avrupa 0,75 puan faiz yükseltti, aynı şekilde FED de faiz yükseltti. Şunu anlıyoruz, dünya piyasalarında da ekonomi biraz aksamaya geldi bu pandemiden dolayı. Tabii bu da artı bir sebep oluyor.

Yılbaşı yaklaştıkça bizim tahminlerimize göre hem döviz, hem altın yükselmeye devam edecek. Her zaman söylediğim gibi altın güvenli olmaya devam edecek. Şöyle bir baktığımız zaman, geçen sene ile bu sene arasında altında bir fark olmadı ama tahminlerimize göre altının biraz daha yukarılarda olması gerekir diye düşünüyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here