TFF Şenal Ölçücü C Grassrots Antrenör Kursu Başladı

0
85

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nun talimatı üzerine Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Hatay Şubesi tarafından açılan ‘Şenal Ölçücü C Grassrots Antrenör Kursu’ kentimizde başladı. 14-23 Kasım 20022 tarihleri arasında İskenderun Lisesinde gerçekleşecek olan kursa 30 antrenör adayı katılım gösterdi.

Kursun açılışına TÜFAD Genel Başkanvekili Samet Aybaba, TÜFAD Hatay Şube Başkanı Yaşar Düzen, İskenderunspor Kulüp Başkanı Hakan Bolat, merhum Şenal Ölçücü’nün eşi Nebile Ölçücü, oğlu Onur Ölçücü, TFF eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.

Açılış programında kısa bir konuşma yapan TÜFAD Hatay Şube Başkanı Yaşar Düzen, yıllarını İskenderunspor’a adayan Şenal Ölçücü’nün çok büyük bir değer olduğunu söyledi. Düzenledikleri kursa onun adını vermekten büyük gurur duyduklarını belirten Düzen, genç kursiyerlere de seslenerek; “Hedeflerinizi büyük tutun. Spor sevgi, saygı, ahlak ve çok çalışma neticesinde başarı getirir. Geleceğinizi düşünüyorsanız mutlaka diplomanızı alın. Ben sizlerin ileride iyi bir antrenör olacağınıza inanıyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

İskenderunspor Kulüp Başkanı Hakan Bolat ise Şenal Ölçücü’yü tanımaktan son derece gurur duyduğunu, adını yaşatmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.

TÜFAD Genel Başkanvekili Samet Aybaba da kendisinin bugünlere gelmesinde Şenal Ölçücü’nün çok büyük katkıları olduğunu belirtti. Genç antrenör adaylarına da seslenen Aybaba, “İşinizi severek yaparsanız, kılık kıyafetinize dikkat ederseniz, inanırsanız başarısınız. Ben hepinizi kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şenal Ölçücü’nün ailesine günün anlam ve önemi için plaket takdim edildi. İskenderunspor Kulüp Başkanı Hakan Bolat’a da İskenderunspor’u tekrar başarılı günlere getirdiği için Samet Aybaba tarafından plaket verildi.

Teorik ve Pratik Olarak UEFA Müfredatı

Açılış programının ardından Eğitimci Osman Öngen antrenör adayları ile bir araya geldi. Futbolun prensipleri ve savunma prensipleri hakkında kursiyerlere bilgiler aktaran Öngen, kursla ilgili verdiği bilgilerde; “Türkiye Futbol Federasyonunun bölgesel olarak hazırladığı C Grassrots Antrenör Eğitim Programımız her yıl başvurular üzerine açılmaktadır. Yani bir ilde 50-60 üzerinde başvuru varsa mutlaka bu program açılmaktadır. Bu sene ki Hatay bölgesinden 30 aday adayı antrenörle kursumuz İskenderun’da başladı. 10-12 gün sürmektedir, burada teorik ve pratik olarak UEFA müfredatı uygulanmaktadır. Arkadaşlarımız çalışacakları alanlar amatör takımlardır. Her kategorisin çalıştırma yetkisi vermekteyiz. Bu belgeyle aynı zamanda Halk Eğitimde kurs açma yetkisi verilmektedir. 10-12 günün sonunda yapılan sınavla başarı veya başarısızlıkları belirleniyor ve belgeleri takdim ediliyor” şeklinde konuştu.

Kadın Antrenör Adayı Ray; “Futbolu Çok Seviyorum”

Kursa katılan tek kadın antrenör adayı olan Nurseli Ray; “Bu benim için çok gurur verici bir olay. Zaten Beden Eğitimi öğretmenliği mezunuyum. Bu işin okulunu okudum, ayrıca futbolcuyum. Bunun da eğitimini alıp, kendimi bu yönde geliştirmek istiyorum. Futbolu çok seviyorum, o yüzden buradayım. Hedeflerim arasında ilerde kadın futbol takımını çalıştırmak var, o yönde kendimi geliştiriyorum” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here