Uğur Fırat; “Altın Yatay Bir Seyir İzliyor”

0
112

uğur fırat-piyasa10İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesini yaptı.

Altının, Fed yetkililerinin faiz artırımına ilişkin yorumları ile birlikte yatay bir seyir izlediğini ifade eden Başkan Fırat; “Altın, yatırımcıların ağırlıklarını potansiyel faiz artırımına ilişkin Fed yetkililerinden gelen yorumlara çevirmeleri ile birlikte fazla değişmedi.

Spot altın, Cuma günü ons başına 1,133.55 dolardan kapandıktan sonra, Singapur saati ile 10.04’te 1,134.33 dolar seviyesinde seyrediyordu. Metal 28 Ağustos’ta yüzde 0.8 tırmandı ve böylece son üç haftadaki ilk haftalık kaybını bir miktar daralttı.

Eylül ayında faiz artırımı olacağına yönelik bahisler, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer’in Cumartesi günü, enflasyonun hızlanacağına inanmak için ‘iyi neden’ olduğunu söylemesinin ardından yükseldi. Ancak Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, Cuma günü Bloomberg Television’a yaptığı değerlendirmede, teşviklerin artırılması olasılığının işaretini verdi” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here