Uçum; “Öğretmen Topluma Can Verir”

0
240

CHP Belen İlçe Başkan Yardımcısı Sabriye Uçum, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Bugün öğretmen olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadığını kaydeden Uçum, öğretmenliği havaya, suya, toprağa can veren bahar güneşine benzeterek; “Öğretmen de topluma can verir” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Mesajında, insanlığın öğretmenler sayesinde medeniyetle tanıştığını da kaydeden Uçum; “Öğretmendir çocuklarımızı karanlıktan aydınlığa çıkaran. Ölümsüzdür öğretmen, topluma yararlı insan yetiştirmek için mücadele verir. Çocuklarımız onun elinde şekil alır. Yıllar sonra eserlerini karşısında gördüğünde ödüllerin en büyüğünü almış olur. Birçok yerde karşısına çıkan çeşitli meslek gruplarında öğrencileri vardır. Doktordur, öğretmendir, mühendistir, ressamdır, ‘eserim’ diyerek hepsini kucaklar.

Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilanı ile eğitim ve öğretime çok önem verir. Güçlü bir eğitim ordusu ile modern Türkiye Cumhuriyetinin güçlenmesini hedef edinir. Yurdumuzun her yerinde okullar açılır. Okul çağı dışındaki yurttaşlarımıza da okuma-yazma öğreten okullar açıldı. Bu okullara millet mektepleri adı verildi. Bize doğruyu güzeli iyiliği milli duyguları Atatürk ilke ve inkılâplarını öğreten öğretmenlerimizi minnet ile anıyoruz. 

Ancak öğretmenlerimizin rahat bir ortamda çalışmaları, devlet güvencesinde olmaları da gerekmektedir. Öğretmen, kaçırılma korkusu ile çalışmamalı, öğretmenlik unvanını elde ettiği halde senelerce atama beklememelidir. Öğretmenlik bir meslektir, her üniversite bitiren öğretmen olmamalıdır. Öğretmenler de aile bütünlüğü esas alınmalı, geçim sıkıntısı olmamalı, ikinci bir iş yapmaya mecbur edilmemelidir. Öğretmen her zaman her yerde saygınlığını korumalıdır. 

Bana bir öğrencimin Öğretmenler Günü dolayısı ile gönderdiği, ‘Yolundan şaşmayan öğretmenim, öğretmenler gününüz kutlu olsun’ mesajını çok manidar buldum. Bende bütün yolundan şaşmayan modern Türkiye Cumhuriyetini en iyi şekilde temsil eden bütün öğretmenlerimizin, CHP Belen ilçe yönetimi adına öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here