Üç Yüz Kişilik Aile Köydeki Evlerine Dönmek İstiyor

0
95

köyde aile kavgasıGeçtiğimiz aylarda iki aile arasında çıkan kavgada bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine köylerini terk etmek zorunda kalan 300 kişilik aile, evlerinin ve araçlarının kundaklanmasına rağmen olaylarla ilgili kimsenin tutuklanmamasına isyan etti ve artık evlerine dönmek istediklerini ifade ettiler.

Hatay’a bağlı bir köydeki yol verme kavgası sırasında hayatını kaybeden 18 yaşındaki Abülkadır Ç.’nin ölümünden sonra başlayan olaylar sonrası 300 kişi köyünü terk etti. Olaya el koyan Hatay Valiliği, iki aile arasında daha fazla kan akmaması için, köyün girişinde bulunan mahallede ikamet eden D. ailesinden evlerini boşaltmalarını istedi.

Hatay Valiliği’nin bu isteğini geri çevirmeyen D. ailesi, köyü boşalttı. Yanlarına kullanılacak eşyalarını alarak köydeki evlerini boşaltan ailenin bir bölümü, kendi imkânlarıyla Antakya’ya bir bölümü de Antalya’ya yerleşti. Aile köyden ayrılır ayrılmaz aileye ait olan TIR ateşe verildi. Yanan TIR kullanılamaz hale geldi. Bir süre sonra D. ailesine evlerinin yağmalandığı haberi geldi. D. ailesi şikâyetçi olurken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Ancak olaylar yine durulmadı, D. ailesinin yaşadığı mahalleye giren kimliği belirsiz kişiler bu sefer aileye ait 24 evi ateşe verdi. Ancak her iki olaydan dolayı tutuklanan olmayınca D. ailesi isyan etti.

1.5 aydır evlerinden uzakta sürgün hayatı yaşadıklarını belirten Mustafa D., “Ufacık bir tartışmanın buralara kadar gelmesini aklım almıyor. Evimiz yağmalandı, yakıldı ama tek bir tutuklama yok. Bu kadar basit mi? İçimizde maddi durumu iyi olanlar da var, kötü olanlar da var. Eşi hapishanede bulunanlar, yetim çocuklar var. Bunlara kim bakacak? Kim suçluysa suçunun cezasını çeksin. Devlet büyüklerinin araya girip bu husumete son vermesini istiyoruz. Artık evimize dönmek istiyoruz” dedi.

Emrah D. ise, “Bizler buraya daha fazla kan dökülmesini istemediğimiz için geldik. Bu kavga, kin bitsin. Köyümüze, evimize dönmek istiyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here