Ali İsmail’in Ölümünün 40. Gününde Mevlit Okutuldu

0
92

ali ismail mevlit1Eskişehir’de yaşanan ‘Gezi Park’ protestolarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün 40. gününde mevlit okutuldu. Ali İsmail Korkmaz’ın evinin bulunduğu Antakya’ya bağlı Ekinci Beldesindeki Ekinci Nevzat Ceylan İlköğretim Okulu bahçesinde okunan mevlide, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mehmet Ali Ediboğlu, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, EHDAV Başkanı Ali Yeral’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Baba Şahap ve ağabey Gürkan Korkmaz, mevlide gelenleri okul bahçesinin girişinde karşıladı. Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ruhuna okunan Mevlidi Şerif’in ardından vatandaşlara lokum dağıtıldı.

Korkmaz İçin Yürüyen Gruba Polis Müdahalesi

Eskişehir’de gerçekleşen Gezi Parkı eylemleri sırasında yediği dayaklar nedeniyle hastanelik olan ve yaklaşık bir ay boyunca kaldırıldığı hastanede verdiği yaşam savaşına yenik düşen Antakyalı üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün 40. gününde yürümek isteyen gruba ise polis müdahale etti. Grup polis müdahalesinin ardından dağıldı.

Antakya Uğur Mumcu Alanı’nda önceki akşam saatlerinde toplanan grup, ellerinde pankartlarla slogan atarak Armutlu Mahallesi’ne kadar yürüdü. Uyarılara rağmen Sümerler Mahallesi’ne yürümek isteyen gruba polis, daha sonra tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Ara sokaklara kaçan eylemciler, Gündüz Caddesi’nde tekrar toplanarak polise bilye, taş ve havai fişek attı. Barikat kurup lastik de yakan eylemcilere polis, tazyikli su, biber gazı ve ses bombasıyla müdahale etti. Polis müdahalesinin ardından göstericiler yaklaşık 5 saat sürdürdükleri eylemlerini sonlandırdı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here