Türk’ü de Allah Yaratmadı mı?

0
73

Ne oldu bize, biz ne yaptık, kimin tavuğuna kişt dedik, neden herkes bize düşman? Hepsi bir yana, Türk olduğunu söyleyen kişiler de, Türk’e düşman. Türk; bağımsızlığına düşkün, boyundurukta yaşamamış, devamlı devlet kurmuş, bağımsızlığın timsali Kurt iken, sessiz, uyumlu, yenmeye hazır kuzu haline gelmiştir. Türk olmak suç mu? Türk’ü Allah (cc) yaratmadı mı?

“Türküm, Doğruyum, Çalışkanım” diyemiyorum. “Ne mutlu Türk’üm diyene” diyemiyorum. Şereflendiğim İslam’ın bayraktarlığını yaptığım halde, “TÜRK-İSLAM davası” diyemiyorum. Dediğimde “bölücülük yapıyorsun, Türk-İslam olmaz, İslam kardeşliği var” diye arkasında cemaat olduğum kişi tarafından uyarılıyorum. Sanki İslam kardeşliğine karşı olan varmış gibi.

Bayram ve Milli günlerde, kandil gecelerinde yapılan tebrikleşmelerde çekilen mesajlarda, Türk-İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olsun metni kullanılırdı. Son zamanlarda bu ibare; resmi, resmi olmayan kurum, kuruluş ve şahıslar tarafından hiç kullanılmaz oldu. Cuma Namazlarında, hutbelerde, imam tarafından yarı sesli yapılan dualarda, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi, karada, denizde, havada muzaffer eyle” sözü duyulmaz oldu. Namussum olan toprağımda “Ne Mutlu Türküm Diyene” veciz sözü devletin valisi emri ile sildirilmekte. Türk ne ki diğerleri gibi, etnik bir grup! Türkiye Türklerindir demek; ayıptır, edepsizliktir, şerefsizliktir diye horlanmakta ve küçümsenmektedir.

Aynı tutumu, İngiliz Başbakanı Churchill, Rus Komutana; “Türkiye Türklere bırakılacak kadar basit ve önemsiz değildir. İnsanlığımdan utanıyorum, çünkü Türkler de insan!” diyerek kinini göstermiştir. Bugün Türk’e yapılanla farklı olmadığı çok aşikârdır. Tarihte yapılan haçlı seferleri aynen devam etmektedir. Bizi bu hale düşürenlerin iki dünyada da iki yakası bir araya gelmesin, yüzü kara olsun, saadet yüzü görmesin, dileğimiz olsun.

Halbuki Türk deyince tüm dünya Müslüman’ı anlar, “Türk müsün?” demek “Müslüman mısın?” sorusu ile aynı bilinmektedir. Atatürk rahmetli, “Türk Millet Zekidir, Türk Milleti Çalışkandır, Türk Milleti İmanlıdır” demiştir, peygamber bu yüce milleti övmüştür.

Kuran’daki ‘Öyle bir kavim gelecektir ki İslam’ın bayraktarlığını yapacaktır’ ayetinin muhatabı herhalde necip Türk milletidir. Bediüzzaman Saidi Nursi, Cihan Savaşında Albay rütbesi ile mücadele vererek, açıkça; “Bin yıl İslam’ın Bayraktarlığını yapan Türk Milletine karşı olmak ihanettir, günahtır. Caiz değildir!” fetvasını vermiştir. Karşı olanın ve yardımcı olanların Rabbimiz belasını versin ve de verecektir, göreceğiz inşallah.

Hilali ile tevhidi, yıldızı ile geleceğimizi, al rengi ile ecdadımın asil kanını, beyazı ile pak ve temizliği ifade eden, bayrağımın dalgalandığı vatanımın üzerinde başka arzusu olanların gözleri ama olsun. Uyuyanlar Türk kelimesinin anayasadan çıkarılmasına alet olanlar uykuya devam edenler, hiçbir tepki göstermeyerek, adeta yanlışları onaylamış olanlar, yazıklar olsun sizlere! Kanımıza ve canımıza dokunuyor diyerek, hoşça kalın Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here