Türkiye’nin İlk Sağlıklı Yaşam Parkı İskenderun’da!

0
186

sağlıklı yaşam parkı1Başkan Dingil; “Küçük Hesapların Peşinde Koşmayacağız”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in gayretleriyle 4 Nolu Sosyal Tesislerin bulunduğu alan Sağlıklı Yaşam Parkı’na dönüşüyor. Halkımızın geleceği için son derece önem arz eden Sağlık Yaşam Parkı’na ilk harç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Halk Sağlığı İl Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki ve Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil tarafından konuldu. İskenderun Belediye Başkanı’nın uzun uğraşları sonucu 4 Nolu Sosyal Tesis sağlık kompleksine dönüştürülerek Sağlıklı Yaşam Parkı olarak inşa ediliyor.

Sağlıklı Yaşam Alanı temel atma törenine; İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Halk Sağlığı İl Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, sağlık çalışanları ve İskenderun halkı katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’un yine tarihi bir gün yaşadığını belirtti. Bu alanı çok güzel tesislerle içinde organik parkta olan Sağlıklı Yaşam Parkı’na dönüştüreceklerini kaydeden Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Türkiye’de ilk defa böyle bir proje hayata geçiyor. Burada obeziteden, kemoterapiye kadar yepyeni makineler ve doktorlarla hiçbir ücret ödemeden muayene olabileceksiniz.

sağlıklı yaşam parkı2

Sağlıklı nasıl yaşarız? Bunlar hakkında çalışmalar yapılıp halkımız bilgilendirilecek. İnşallah 2 ay sonra açtığımızda hem cafe, hem organik park, hem de sağlıklı yaşam parkı olarak vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Şükürler olsun ki, İskenderun ile ilgili her projemiz Cumhurbaşkanımız sayesinde hayata geçiyor. Bir telefonuyla bütün bakanlıklardan projelerimiz onaylanıyor.

Çok büyük projelerimiz var. Karayollarının projesi bitti. İmalat projesine geçiyoruz. Bırakın kim ne derse desin, biz yolumuza ve hizmetimize bakıyoruz. 57 dönüm arazi üzerinde Türkiye’nin en büyük parkını yapacağız. Altında 1500 araçlık otopark olacak. Kültür merkezimiz çok eski, karayollarının içinde 500’er kişilik 2 adet kültür merkezi inşa edeceğiz. Bununla birlikte TOKİ için her şey bitti. Mimari projesi tamamlandı, kamu yararını aldık, taslak projesi de sona erdi. En geç Şubat ayının sonunda TOKİ için kazma küreği vuracağız. Kentsel dönüşüm projesi ile ilgili yakın bir zamanda Numune Mahallesi’nden başlıyoruz. Herkes şunu iyi bilsin ki; İskenderun 3-4 ay içinde marka kent olacak. İskenderun’da yaşamak ayrıcalık olacak.

sağlıklı yaşam parkı3

Bu sene sonunda Teknik Üniversitemize de teknokent kuracağız. Bununla yeni teknolojiyi yakalayacağız. İskenderun 57 yıldan beri ilk defa iktidarla buluştu. Hak ettiklerini tek tek alıyor. Ve İskenderun tarihinde ilk defa İskenderun Belediyesi vilayetle barışık, milletvekilleri ile barışık, Ankara ile barışık, devletle milletle barışık bir vaziyette. Bu birliktelik sayesinde 15 ay içerisinde projelerimiz hayata geçti. Yüce rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Küçük hesapların peşinde koşmayacağız. Bu makamlar gelip geçicidir. Aslolan halkımıza hizmettir” diye konuştu.

Konuşmasının ardından İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri ve Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil tarafından Sağlıklı Yaşam Parkı’na ilk harç hep birlikte konuldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here