Türkiye ve MHP…!

0
71

Türkiye; şimdiye kadar tüm siyasi partileri denedi. MHP tabanının desteğiyle her partiyi iktidarla tanıştırdı. Siyasi iktidarı ele geçiren liderlerin nasıl iktidara geldiklerini şöyle bir incelesek, her zaman MHP tabanının desteğiyle karşılaşırız. Bence MHP bir siyasi parti görünümünde ama genelde Türkiye Cumhuriyetinin gerçek bir gözlemcisi… Milliyetçi çizgi tehlikeye girdiği anda kendi eksenine yakın partiyi destekleyerek onun hükümet kurmasını sağlar.

Gelin bu destekleme girişimini geçmişten bu yana hem bölgemiz, hem de yurt genelinde ufacıkta olsa araştıralım. Süleyman Demirel, Turgut Özal, Ecevit, Tansu Çiller, Recep Tayyip Erdoğan ve son olarak Ahmet Davutoğlu ile… 1 Kasım seçim sonucuna göre Ak Parti’ye yüzde oranıyla gelen oyların geneli MHP’nin taban oylarıdır. Seçildiler ve hükümetler kurdular.

Bu iş MHP liderinin dışında bir iş! Ülkücülükle ve MHP ile alakalı bir gelişme değil. Bunun adı öz ve öz yurdumuzun derin denilen ve en sonunda belirleyici rol alan tabanın nihai belirleme oyudur. Bu oyların sahibi olanlar, Türkiye Cumhuriyetinin kendi Milliyetçi ve muhafazakâr insanlarıdır. Bu oyların sahipleri sonuna kadar bekler. Tıpkı bir terzinin kumaş kesmesi gibi biçer, diker ve elbiseyi dikerek tamamlar. Ama bu oylara sahip olanların çoğu, kendilerini hepten MHP çatısı altısında göstermekten dolayı ayrı bir gurur duyar. Anlayacağınız MHP ile sembolleşmişlerdir. Aşırı uçlara meyilli partiler hariç her partiyi desteklerler.

En basit örneği şehrimiz İskenderun’u inceleyelim. Tabanı hep CHP olarak bilinir. Çünkü İskenderun geçmişinde yani Mete Aslan’dan evvel ve Mete Aslan’ın üç dönem Belediye Başkanlığı sona erdiğinde CHP belediye başkanlığını kazandı. Dr. Yusuf Hamit Civelek’ten sonra Ak Parti İskenderun Belediye başkanlığını kazandı.

Şimdi diyeceksiniz ki Öyleyse CHP nasıl İskenderun’da Belediye Başkanlığını kazandı. Kazandı kazanmasına da nasıl kazandı. Yapılan hesap gayet basit. Mete Aslan üç dönem İskenderun Belediye Başkanlığını kazandığında arkasında en önemli destek MHP tabanından gelmişti. Seçimi kaybettiğinde yine de onun aldığı oyların %40’ı MHP tabanına aitti. Ak Parti de Mete Aslan’a yakın oy almıştı.

Ak Parti’nin aldığı oyların %30’u kimin oylarıydı? Dağ ve şehir geneline yayılan MHP tabanının gerçek oylarıydı. CHP sanmayın kendi oylarıyla İskenderun’da iktidara geldi. MHP öyle istedi öyle oldu..!! İskenderun Belediye Başkanlığı seçimleri sonucunda kazanan CHP’nin oylarının içinde yine MHP oyları öyle veya şöyle vardı. Mete Aslan’ı üzmek istemeyen MHP’liler yine onu destekledi. Fakat destek yetersiz kalınca yeniden seçilmesine o oylar yetmedi. Geçmişte Mete Aslan’ı belediye başkanı yapan oylar Dr. Yusuf Hamit Civelek’in ikinci döneminde birden bire ayrıştı ve MHP tabanı, Ak Parti tabanıyla birleşti ve şimdiki Başkan Seyfi Dingil, Ak Parti’den seçilerek, İskenderun Belediye Başkanı oldu. Aynı durum Belen ve Payas ilçelerinde de oluştu. Sizin kararınız ne şekilde bilmiyorum ama Türkiye geneli buna benzer tablo ile 1 Kasım’da alınan sonuçlardan gördüğüm ve çıkarttığım bu…

Türkiye; Özal’dan sonra Ak Parti rüzgârına kapıldı. MHP taban oylarını da kendine doğru çekti. Çoğunluk MHP oyları; Ak Parti’ye doğru yağmur gibi yağdı. Uzun konuşmanın hiç âlemi yok. Son yapılan seçim öncesi yaşananları hep gördük ve ülkemizde yaşamaktan korkar olduk. Türkiye gözle görülür bir kaosun içerisine doğru sürüklenmeye başladı. Koalisyon çabaları da sonuç vermeyince yukarıda bahsettiğim tabanın sesi olan Milliyetçi ve Muhafazakâr kanat birden bire sessizleşti ve Ak Parti’ye doğru hızlı bir kayış başladı. Bu gidişi kimse durduramazdı. MHP lideri veya başka liderlerin hiç biri önlenemez bu gidişi kendi lehlerine çeviremezdi.

Anlayacağınız kim ne derse desin, İskenderun’da olduğu gibi Türkiye geneli bu son rüzgârın altında kaldı. Bu seçimin tek galibi Türkiye Cumhuriyetidir! Durum artık tam manasıyla gerçekleriyle ortada..!! Terör illetiyle körpecik gençlerimiz şehit olup gidiyor. Her an her gün çocuklarımızın ölüm haberleriyle sarsılıyoruz! Haberlerde on dakikalık gösteriler diğerlerini takip ediyor. İçimiz KAN ağlarken gülmek bizim neyimize… Gelin dersin giderler. Medya bölünmeye başladı, insanlar Türk-Kürt diye bir birine düşmeye başladı. Bunlardan nemalanan ise teröristler oldu. Vatandaşlarımız hayat kavgasını unuttu. Kepenkler açılmıyor, döviz aldı başını gitmeye başladı. İş adamları tedirgin! Kamu malları ise bölücülerin oyuncağı haline geldi. Güneydoğu’da şehirlerimizin isimleri dahi değişmeye başladı. Her şehrimiz özerk hale getirilmeye başlandı. Kendi ülkemde bölücüler tarafından yolların kesildiği, kimlik kontrolü yaptığı bir ortamdaydık ve bir türlü uyanamıyorduk. Yanıyorduk ama hiç kimse asıl tehlikenin asla farkında değildi. Her an her saniye terör belasıyla yatar kalkar olduk. Şehitlerimiz yüreklerimizi dağlıyordu.

Türkiye huzuru istiyor! Her şey açık beyan ortada! Ülkemiz üzerinde oyun oynayanlar bu sefer çok yanıldıklarını anladılar. MHP esasında çoğu kesimin bilmediğini yaptı. Yurdumuz üzerinde oynanan oyunların gidişatını kapattı. Art niyetli ülkelerin ve azınlıkların heveslerini kursaklarında bıraktı.

Seçim sonucu;  ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here