Türkiye-Suriye Dostluk Turnuvaları Devam Ediyor

0
78

dostluk turnuvaları1Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Kaynaşma ve Dostluk Turnuvaları” kapsamında Suriye’deki iç savaştan kaçarak Hatay’a gelen lisanslı ve amatör Suriyeli sporcular, bölgede yaşayan gençlerle bir araya geliyor.

Reyhanlı ilçesinde Suriyelilere hizmet veren 16 okulda öğrenimlerini sürdüren bine yakın genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın inşa ettiği tesislerde futboldan basketbola, voleyboldan karateye kadar çeşitli branşlarda çalışmalarını sürdürüyor.

2013-2014 sezonunda 7 kez düzenlenen Kaynaşma ve Dostluk Turnuvaları’nda Türk sporcular ile karşılaşan ve fair-play ruhuyla mücadele eden gençler, yeni yıl itibariyle başlatılacak turnuva için hummalı bir antrenman programından geçiyor.

Müsabakalarda başarılı sonuçlara imza atan sporcular çeşitli kulüplerde forma giyme şansı da bulurken, karşılaşmaları çok sayıda sporsever takip etme fırsatı buluyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporun temelinde kardeşlik ve beraberlik ruhunun yattığına işaret ederek, Kaynaşma ve Dostluk Turnuvalarının bu birliktelik ruhuna büyük ölçüde katkıda bulunacağına inancının tam olduğunu belirtti.

Bakan Kılıç; “Ev sahipliği yapmış olduğumuz uluslararası spor organizasyonlarında göstermiş olduğumuz başarı, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Başbakanımızın tesisleşme hamlesine ve sporculara destek noktasındaki projelerimize yakınlığı, bir spor ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizin büyük bir göstergesidir. Bu doğrultuda Suriyeli sporcu kardeşlerimizin, sporcularımızla bir ve bütün olmaları, paylaşımlarda bulunmaları gelecek yıllara olumlu bir şekilde yansıyacaktır” dedi. Kılıç, Suriye’den ülkemize gelen lisanslı ve amatör sporculara Türk sporunun kapılarının açık olduğunu da ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here