Türkiye Gençlik Birliği Ankara’ya Yürüyor!

0
73

tgb açıklama12Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, gericiler tarafından şehit edilmesinin 84. yıldönümünde Türkiye Gençlik Birliği İskenderun Şubesi yöneticileri tarafından Boyacılar Parkında bir basın açıklaması ile anıldı.

Türkiye Gençlik Birliği, Kubilay’ın şehit edilmesine ve gericiliğe karşı 27 Aralık 2014 Cumartesi günü Ankara’da yapılacak mitinge katılacaklarını duyurdu. Boyacılar Parkında basın açıklaması yapın gençler daha sonra sloganlar atarak bildiri dağıttılar ve Ankara’daki yürüyüşe bütün yurtseverleri davet ettiler.

Basın açıklamasını birlik adına İskenderun Şube yönetim kurulu başkanı Kazım Kocabıyık yaptı. Kocabıyık; “Cumhuriyetin gericiliği yıktığı için Cumhuriyetin askeri Kubilay’ a saldırı gerçekleşmiş ve şehit edilmiştir. Mehdi diye tanınan Derviş Mehmet’in bulunduğu gerici bir grup ‘Biz dini korumaya geldik’ ‘şapka giyen kafirdir’ gibi ortaçağ gibi söylemlerle Cumhuriyete karşı ayaklanma başlattılar. Olayın bilgisini alan Asteğmen Kubilay olay yerine giderek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Fakat gözü dönen şeriat yanlı grup Kubilay’ın çağrılarına kulak vermeyip, saldırıya geçtiler. Cumhuriyet ve laikliği savunmak için orda bulunan asteğmeni kalleşçe katlettiler. Sonrasında gericiliğin kin ve vahşetini göstermek için Kubilay’ın başını gövdesinden ayırdılar. Ona yardıma koşan bekçi Hasan Şevki’yi şehit ettiler” dedi.

Kocabıyık, günümüzde cumhuriyet düşmanlarının tırmandığını ve Cumhuriyeti yıktıklarını ifade ederek; “Prof Dr. Rennan Pekünlü hocamız, kendini bilmezler tarafından kurulan bir kumpas sonucu Foça cezaevine hapsedilmiştir. Laik Cumhuriyetin düşmanları 84 yıl önce nasıl ki laikliğin ve cumhuriyetin savunucusu Kubilay’a saldırmışlarsa, bu günde gerici yapılanmalar, Rennan hocamız ve aydınlarımızı hedef almaktadır. Bu ülkede aydın ve ilericilerin sesini kesmek, düşüncelerinin aktırılmasının önünü kesmek için önlerine çeşitli engeller çıkarmaktalar. Bunun diğer bir örneğini de 19 Milli Eğitim Şurasında alınan kararlar göstermektedir. Şurada alınan kararlar tamamen laikliğe ve Cumhuriyete karşıdır. Dört artı dört ile başlayan gerici eğitim sistemi ile başlayan uygulamalar devam etmektedir. Biz bu kararları hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Şura kararlarını tanımıyoruz” dedi.

Kocabıyık, gençliğin Asteğmen Kubilay gibi gericiliğe ve yobazlığa karşı direneceklerini, onun içinde 27 Aralık 2014 Cumartesi günü Ankara’da yapılacak mitinge katılacaklarını ve Cumhuriyeti yeniden kuracaklarını ifade etti.

Türkiye Gençlik Birliği yöneticileri, İskenderun’dan 26 Aralık 2014 Cuma Günü (yarın) saat 23.30’da hareket edeceklerini katılmak isteyenlerin kendileri ile iletişime geçmelerini istediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here