“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurulmasında Alevilerin Katkıları Büyüktür”

0
106

osman tufan4CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Tufan, İskenderun Alevi Kültür Derneği’nin Kahvaltılı Programına Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Tufan, İskenderun Alevi Kültür Derneği’nde kahvaltı programına katıldı.

Programa, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Buluş, İskenderun Şube Başkanı Düzgün Argun, Alevi Kültür Derneği Başkanı Kemal Soysüren, CHP Hatay İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Doğan, geçmiş dönem CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Mali Müşavir Ali Mutlu, İşadamı İbrahim Çebişçi ile Alevi yurttaşlar katıldı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Buluş, Osman Tufan’la ilgili olarak yaptığı konuşmada; “Osman Tufan hem CHP’nin emektarı, hem de işadamı kimliğiyle de toplumsal konular ile sosyal sorumluluk projelerine katkılarını bildiğimiz bir dostumuz. Cem evi inşaatı ve öncesinden katkılarıyla bizleri mutlu etmiştir. Kendisine aday adaylık yarışında başarılar diliyoruz” dedi.

Osman Tufan da yaptığı kısa konuşmada, kahvaltı programında kendilerini ağırlayan Alevi dostlara teşekkür ederek; “Aleviler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin asli unsuru temel taşıdır” dedi.

Alevilerin yüzyıllar öncesinden günümüze insan odaklı felsefelerinin Dünya’ya örnek olduğuna dikkat çeken Tufan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, Cumhuriyet değerlerinin korunması ve yaşatılması konularında da Alevi’lerin çok önemli katkılarına da vurgu yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here