“Türkiye Cumhuriyetini Bir Terör Örgütü ile Aynı Seviyeye Düşürdüler”

0
65

mevlüt dudu açıklama29CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu’dan Ak Parti Hükümetine Eleştiri…

NATO içerisinde yer alan ve Türkiye tarafından kurulduğu belirtilen “Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi”nce yayınlanan, aylık terörizm raporlarında PKK’nın adının çıkarıldığı haberleri üzerine Başbakan’a sorular yönelten CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “PKK terör örgütü müdür, değil midir? Başbakan bu soruyu açıklamalıdır” dedi.

Konu ile ilgili soru önergesi veren ve bir de açıklama yapan CHP milletvekili Av. Mevlüt Dudu, önergesinde 30 yılda 40.000 cana ve yüz milyarlarca maddi yıkıma neden olan terör örgütünün başı ile doğrudan görüşmelerin neye dayanılarak yapıldığını sordu.

Önergesinde Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi’ni de sorgulayan milletvekili Dudu; “Hiç kimseye sormadan, muhalefeti ve halkı yok sayarak, yılların canilerini ve terör örgütünü uluslar arası arenada meşrulaştırdılar. Şimdi de yurt içinde meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Koskoca Türkiye Cumhuriyetini bir terör örgütü ile aynı seviyeye düşürdüler. Başbakan’ın ve Hükümetin yaklaşımı PKK’nın meşru bir örgüt olarak algıladıklarını gösteriyor. Bu nedenle PKK meşru mudur değil midir? Bir an önce açıklasınlar biz de nasıl gördüklerini bilelim.

Hangi koşullarda İmralı ile görüşüyorlar, bu görüşmelerin kıstasları nelerdir? Başka ülkelerin bu konuda parmağı var mıdır? Bütün bu soruların cevabını bilmek, yıllardır terör nedeniyle bedel ödeyen halkımızın en doğal hakkıdır. Başbakan’ın başkanlık hayalleri uğruna bu ülkeyi sonu bilinmeyen mecralara çekmek, 76 milyon vatandaşımıza yapılmış en büyük kötülüktür” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here