Türker Mezarı Başında Dualarla Anıldı

0
114

metin türker1Hak-İş Genel eski Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası Genel eski Başkanlarından Metin Türker, geçtiğimiz günlerde ölümünün 17. yılında mezarı başında anıldı.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Aralık 1997’de tedavi gördüğü Amerika’da hayatını kaybeden Türker için ölümünün 17. yılında Karabük’ün Öğlebeli Mahallesi’ndeki anıt mezarı başında mevlit okunarak dua edildi.

Anma törenine, Türker’in yakınlarının yanı sıra Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Başkan Yardımcısı Kamil Güleç, Genel Müdür Fadıl Demirel, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Çelik- İş Sendikası eski Genel Başkanı Hikmet Ferudun Tankut ve Çelik- İş Sendikası şube başkanları, yöneticiler, sendika üyeleri ile Kardemir Karabükspor altyapı oyuncuları katıldı.

metin türker2

Anma töreninde bir konuşma yapan Çelik -İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Türker’in 17 yıl önce çalışma yaşamıyla ilgili söylediği her şeyin doğru olduğunu gördüklerini ve onun yolunda ilerlediklerini söyledi. Türker’in Türk çalışma yaşamına büyük aktiviteler bıraktığını anlatan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kardemir, Çelik İş Sendikası ve Karabükspor’u bizlere teslim etmiş ve bu üç kuruluş Türkiye’nin yükselen yıldızı olmuştur. KARDEMİR çok zor ve sıkıntılı bir dönemde kapısına kilit vurulması düşünülürken, bugün Türkiye’nin katma değer üreten en büyük tesislerinden biri haline gelmiştir. Rahmetli Metin Türker’in ilkeleri, düşünceleri, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve namuslu duruşunun hepimize örnek olmasını diliyorum. Ruhu şad olsun.”

Konuşmanın ardından okunan Kur’an-ı kerim ve dualardan sonra Cengiz Gül ve diğer katılımcılar Metin Türker’in mezarına karanfil bıraktı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here