Türkçe Olimpiyatlarında Kardeşlik Mesajları Verildi

0
104

türkçe olimpiyatları6Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneği (AKADİM) ve Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçe-Der) tarafından ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ kapsamında düzenlenen “11. Türkçe Olimpiyatları” İskenderun Atatürk Anıtı önünde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

11. Türkçe Olimpiyatları’na katılan öğrencilerin bireysel, zaman-zaman da koro halinde seslendirdikleri Türkçe şarkılar izleyicilerden tam not aldı. Olimpiyatlara, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Cemaati Temsilcisi Jozef Naseh, ilçe ve beldelerin Belediye Başkanları katıldı.

Son zamanlarda ülkemizde ve şehrimizde yaşanan tatsız olaylara inat bir kardeşlik, bayram havasında geçen etkinlikte konukların hepsi ellerindeki Türk bayraklarını konser sonuna kadar salladılar. Her biri farklı ülkelerden gelen ama hepsinin de Türkçe şarkılar, şiirler seslendiren öğrenciler katılımcılardan büyük beğeni alarak, yoğun alkış yağmuruna tutuldular.

türkçe olimpiyatları7

Etkinlikte konuşan Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Ben bu gençlerimizi görünce dünyanın en önemli ihtiyacının sevgi, barış ve dostluk olduğu kanaatine vardım. Bu sevgiyi, bu kardeşliği, bu dostluğu, bu hoşgörüyü de evrensel dünyaya bu yavrularımızla ulaştıracağız” diye konuştu.

AKADİM Başkanı İsa Aydın ise yaptığı açıklamada dernek olarak Türkiye’de herkesle diyalog kurmayı kendisine hedef olarak belirlediğini, dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrencilere ev sahipliği yapıyor olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

İskenderun’da gerçekleşen Türkçe Olimpiyatları, organizasyon sponsorlarına plaket verilmesiyle son buldu. Etkinliğe çevre ilçelerden izleyiciler de katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here