Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça; “Sistem Tıkandı”

0
118

türk eğitim-sen10Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, kahvaltı basın toplantısı düzenleyerek, eğitim sorunlarına değindi. Müdür atamalarında adaletli davranılmadığını, belirterek, son atamaların tamamen siyasete dayandırıldığını söyleyen Akça, TEOG ve yerleştirme sınavlarının da başarısızlıkla sonuçlandığını vurguladı.

Sınavların ardından sistemin tıkandığını nakillerin yapılamadığını ifade eden Akça; “TEOG ve yerleştirme sınavları tamamen fiyasko. 2 haftadır nakil yapılamıyor, sistem tıkandı. 100-150 kilometre mesafede uzaklığa giden öğrenciler var. İskenderun için söylüyorum 400 tane öğrenci var. Bizim çocukların çocuğunu Rize’ye göndermişler. Tam bir trajedi, komedi ve sürekli sınav değişiyor. Şimdi TEOG sınavı yaptılar sürekli sorular iptal ediliyor ve soruları açıklamadan acizler” şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca son atamalar, okullarda yaşanan sorunlar, öğrenci ve velilerin yaşadıkları sıkıntılardan da söz eden Akça; “Yeni eğitim ve öğretim yılı maalesef büyük sıkıntılarla başladı. 4 yılını dolduran idarecilerin 13 Haziran’dan itibaren ilişiklerini kestiler. Yeniden bir değerlendirme süreci yaşandı. Türkiye genelinde 8 bin müdürün atamasını yenilemediler. Gerekçe yandaş olmamak, iktidara biat etmemek, başarı kriterinin ne olduğu belli. Benim müdürüm 3 tane üstün başarı maaşlı ödül almış, okulu başladığı noktadan daha iyi yere götürmüş ama siyasi engeli geçemediği için engellemeler olmuştur. Yapılan tüm işlemlerin hukuksuz olduğu şuradan da belli. İlçe Milli Eğitim ve Şube müdürleri yeni atandı. Ben buradan il ve ilçe müdürlerine seslenmek istiyorum, haksız hukuksuz işlerin altına imza atmayın. Sürekli sınav değişiyor. Şimdi TEOG sınavı yaptılar sürekli sorular iptal ediliyor ve soruları açıklamadan acizler. İlçe dışına giden öğrenciler ve veliler perişan. Kontenjanı arttıracak diyorlar ama bu da çözüm değil. Dağıtılan kitaplarda eksik ve hala dağıtılmayan kitaplar var” diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, 24 Eylül Çarşamba günü iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini de duyurdu. Kendileri ile birlikte Eğitim-İş ve Aktif Eğitim Sendikası üyelerinin de katılımı ile İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, yapılan bu haksızlıkları kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydeden Akça, bu sorunun, öğretmenlerin yanı sıra öğrenci ve velileri de yakından ilgilendirdiğini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here