Turan; “Önerilerinizi, İskenderun’un Sesi Olarak Meclise Taşıyacağım”

0
89

kamil turan11CHP Milletvekili Aday Adayı Kamil Turan Esnaf Oda Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

CHP Hatay Milletvekili aday adayı İnşaat Mühendisi Mustafa Kamil Turan İskenderun Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliğini ziyaret ederek Birlik Başkanı Uğur Fırat ve oda başkanları ile bir araya geldi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Birlik Başkanı Uğur Fırat; “Meclis üyeliği döneminizde de birlikte çalıştığımız, tanıdığımız İskenderun halkının da bildiği tanıdığı bir simasınız, aday adaylığı sürecinde sizlere başarılar diliyorum” diyerek sözü aday adayı Mustafa Kamil Turan’a verdi.

Sözlerine kendilerini kabul ettiği için oda başkanlarına teşekkür ederek ve kendini tanıtarak başlayan Mustafa Kamil Turan aday adaylığı sürecinde Sivil Toplum Örgütlerini, sendikaları ve odaları ziyaret etmeye önem verdiğini söyledi.

Sivil Toplum Örgütlerinin gelişmiş ülkelerin demokrasi yapısında ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Turan; “İktidarlar sizlerin söylediklerine daha çok duyarlı olurlar. Çünkü sizlerin farklı siyasi düşüncelerde üyeleriniz olur. Farklı görüşteki insanların düşüncelerini ortaya koyarak söyledikleri toplum için daha faydalı daha doğrudur. Asıl muhalefet budur. Bizler siyasi parti üyeleriyiz. Her siyasi partinin doğrusu ancak kendi ideolojisi ve parti programı doğrultusundadır. Bir iktidar ancak Sivil Toplum Örgütlerinin sesine kulak kabartırsa en üst seviyede başarıyı yakalayabilir” dedi.

Bu dönemde iktidarın ülkemizde daha önce görülmemiş bir şekilde Sivil Toplum Örgütleri, Sendikalar ve Odalar üzerinde çok ciddi baskı kurduğunu ve sindirmeye çalıştığını savunan Turan; “Tabi ki ekonomi ve refah herkes için önemlidir. Ancak özgürlük, barış, adalet ve hukukun üstünlüğü gibi kavramlar bize hava ve su gibi lazımdır. Nasıl hava ve su olmadan yaşayamazsak özgürlük ve adalet olmadan da yaşayamayız. Hukukun üstünlüğü sağlanmazsa toplumsal refah ve kalkınma da sağlanamaz” şeklinde konuştu.

kamil turan12

Demokrasilerde her siyasi görüşün siyaset sahnesinde olması gerektiğini belirten Turan, kendini halka daha iyi anlatanın iktidar olacağını kaydetti ve demokrasinin gereğinin bu olduğunu söyledi. Turan; “Ancak çok sesliliğe ve eleştiriye tahammülü olmayan halka ve halkın temsilcisi siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine baskı kurmaya çalışan, itibarı öz değerlerinde, sanatta, insan haklarında, toplumsal barışta değil de beton yığını saraylarda arayan iktidar anlayışından ülkemizin derhal kurtulması lazımdır. Ülkemizde özgürlük, adalet ve toplumsal refah için, hukukun üstünlüğünün yeniden tesisi için, toplumsal barış için Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarına ihtiyaç vardır. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara gelebilmesi için de sosyal demokrat kimliğinden ödün vermeden ülkenin sorunlarına çözüm üretecek ve halka güven veren yeni kadrolara ihtiyaç var. Bu düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisinden Hatay Milletvekilliğine aday adayı oldum” dedi.

Seçildiği taktirde ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Hatay’ın ülke bütçesinden hak ettiği payı almasına, Hatay ekonomisine de büyük katkı sağlayan İskenderun’un da Hatay bütçesinden hak ettiği payı almasına çalışacağının sözünü veren Turan; “Sizlerin tanıdığı ve her zaman ulaşabileceği halkın içinden birisiyim. Belediye Meclis üyeliği yaptığımız dönemde de böyle oldu, siyasi parti gözetmeden bir kısmınızla aynı çatı altında birlikte çalıştık, şehrimize çok önemli hizmetleri birlikte yaptık. Sıkıntılarınıza çözümleri birlikte bu salonda üreteceğiz. Bu önerileri ben sizlerin sesi olarak, İskenderun’un sesi olarak meclise taşıyacağım” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren İskenderun Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Başkanı Uğur Fırat ve oda başkanları CHP Milletvekili Aday Adayı Kamil Turan ve çalışma arkadaşlarına başarılar dilediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here