Turan; “Birilerine Rant Sağlamak Düşüncemiz Yoktur”

0
98

kamil turan açıklama6CHP’li Meclis Üyesi Turan, Revizyon İmar Planının Halkın Tamamının Çıkarı Doğrultusunda Hazırlandığını Söyledi…

İskenderun Belediyesinin yaptırmış olduğu Revizyon İmar Planı ile ilgili yapılan eleştirilerin haksız olduğunu savunan İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan, İskenderun Belediyesinin başına geldikleri ilk beş yılda İskenderun’un birçok sorununu çözüme kavuşturduklarını söylerken, ikinci beş yılda da tepelerdeki imar sorunlarını çözeceklerini belirtti.

Askıya çıkan revizyon imar planı hakkında yapılan eleştirilere yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan, Umat depoları civarında 40 dönümlük alanın otogar için ayrıldığının altını çizerek, mevcut otogar yerinin de halkın kullanabileceği, rahat nefes alacağı ve dolaşabileceği otopark ve meydan yapılacağını söyledi.

AHM Port City’nin alanının imar planında turizm alanı olarak görülmemesinin nedenine de açıklık getiren Turan; “Kentimizde 82 planının getirdiği çarpık yapılaşma vardı. Biz de arsaları bir araya getirdik ve ilave bir inşaat artışı getirmeden düzgün adalar oluşturduk. Onu da plan içerisinde değil, yatırımcının önünü tıkamamak için meclis kararı ile yaptık. Yatırımcının otel yapma isteği bu plan değişikliğini erken gerçekleştirmemize etken oldu. En önemlisi oranın düzgün planlanmasıydı. Dolayısıyla biz yatırımcının bu oteli oraya yapacağına inanıyoruz” dedi.

Yeşil Alanlar 4 Kat Arttı…

Yeşil alanların artırılmadığı yönünde yapılan söylemlerin de gerçeği yansıtmadığını kaydeden Turan; “Yeni yapılan revizyon imar planı ile mevcut durumun 4 kat daha fazlası yeşil alan kazandırılmıştır, bu planda ortadadır. Fakat önemli olan bu yeşil alana sahip çıkabilmektir. Bu revizyon imar planı siyasi partileri veya siyasileri mutlu etmek, tatmin etmek için hazırlanmadı. Siyasiler bunlardan çeşitli rantlar bekleyebilirler fakat bizi ilgilendiren tek şey planın halkın tamamının çıkarı doğrultusunda hazırlanmış olmasıdır. İskenderun’u geleceğe taşıması, aklın ve bilimin plana yansımasıdır. En önemlisi de bunun şeffaf olmasıdır. Bu plan süreci ve sonunda bunlar sağlandı. Tabi 200 bin kişilik şehrimizde yüzde 1’lik kısım memnuniyetsiz ya da yapılan bir hatadan dolayı şikâyetçi olabilir. Bunun içindir ki, plan askıya çıkarıldı ve bir aylık itiraz süresi vardır. Halkımız belediyeye gitmeli ve gördükleri yanlış yerler için itiraz etmelidirler” diye konuştu.

Tepelerde Hedef Kentsel Dönüşümdür!

İmar planında asla birilerine rant sağlama gibi bir düşüncenin güdülmediğini de vurgulayan Turan; “Tepe mahallelerinde TOKİ örneğinde olduğu gibi insanları yerlerinden yurdundan ederek, birilerine rant sağlamak düşüncemiz yoktur. CHP’nin tüm uygulamalarında olduğu gibi yerinde yenileme yapılacaktır. Oradaki mülk sahipleri, orada bina sahibi olacaktır. Bu sorunda böyle çözülecektir. Ülkemizde Batı Kent ve Dikmen Vadisi en eski örneklerdir. Yenilerde de Eskişehir, İzmir, Edirne ve İstanbul Kartal’da belediyelerin çözümü ortadadır. Önemli olan vatandaşa orada yapılacak çalışmayı doğru anlatıp, bu sorunu onlarla çözüp, yıkımı onlarla birlikte gerçekleştirmektir. Yeni yapılan revizyon imar planında tepe mahallelerinde gösterilen yüzdeler önemli değil. Çünkü biz orada kamulaştırmaya yönelik çalışma yapıyoruz” dedi.

İskenderun Belediyesinin başına geldikleri ilk beş yılda İskenderun’un birçok sorununu çözüme kavuşturduklarının da altını çizen Turan, ikinci beş yılda da tepelerdeki imar sorunlarını çözeceklerini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here