“Tecavüz İnsanlık Suçudur, Sessiz Kalmayacağız”

0
92

eğitim-sen kadın2İskenderun Kadın Platformu Tepkili!

Bir açıklama yaparak, ülke genelinde ve özellikle son günlerde birkaç ilde yaşanan tecavüz olaylarına ve bunların savunmalarına değinen İskenderun Kadın Platformu; “Kadınlar olarak en ağır bedellerini ödediğimiz savaşın kirli yüzüdür karşı karşıya olduğumuz” değerlendirmesinde bulundu.

İskenderun Kadın Platformu adına konuyla ilgili açıklama yapan Melek Demir; “Yaklaşık 30 yıldır, savaşın en ağır bedellerini ödeyenler olarak biz kadınlar, savaş ve militarizmin toplumsal yapıda zaten yerleşik olan egemen erkekliği daha da palazlandırdığını, eril şiddetin çatışma alanlarıyla sınırlı kalmayarak ülkede yaşayan tüm kadınları hedef aldığını hep söyledik. Tamda bu nedenle savaşın karşısında olduk barış için mücadele ettik. Barışın sağlanması, kalıcılaşması ve toplumsallaşmasının en önemli ayaklarından birisi savaş koşullarında yaşadığımız eril şiddetin son bulması, militarizmden beslenen erkek egemenliğine karşı etkili bir mücadelenin yürütülmesidir” dedi.

Mücadelemize Devam Edeceğiz!

AKP iktidarının 10 yıldır erkek egemen politika ve uygulamaları hayata geçirdiğini öne süren Demir; “Hemen her gün bizzat başbakan ya da hükümet yetkililerinin ağzından erkek egemen, muhafazakâr, kadın düşmanı türlü demeçler duyuyoruz. Aile dışında kadının varlığına tahammül edemeyen, doğurup doğurmayacağı ya da kaç çocuk doğuracağı kararını bile kendi yetkisinde gören bu zihniyet, kendisine biat etmeyenleri de iktidarın gücünü kullanarak farklı yöntemle bastırıp sindireceğini zannetmektedir.

Bugüne kadar İskenderun kadın platformu olarak kadına yönelik her türlü şiddete, çocuklara yönelik cinsel istismara karşı mücadele ettik, bundan sonrada mücadeleye devam edeceğiz. Bu kapsamda Bingöl’de cinsel istismara uğrayan 16 yaşındaki E.A.’nın yanındayız. Mahkemenin şüpheli askerleri serbest bırakma kararını derhal geri çekmesini, süratle delillerin toplanmasını, mağdurun ve yakınlarının korumaya alınmasını, bölgeye kalekollar yerine çocukların güvenle oynayabileceği alanlar yapılmasını talep ediyoruz. Çocukların istismarına sessiz kalmayacağımızı bir kez daha vurguluyor, herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here