Tüp Gaz Bir Yılda Yaklaşık %155, Memur Maaşları İse %39 Arttı!

0
55

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, TÜİK’in açıkladığı oranların tartışma yarattığını memur olarak alım güçlerini düştüğüne de vurgu yaptı.

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, sosyal medyadan yayınladığı açıklamada gerçek enflasyon oranının rakamlarda gizli olduğuna işaret etti. TÜİK’in açıkladığı oranların tartışma yarattığını memur olarak alım güçlerini düştüğüne de vurgu yapan Yanık, memurlara da bir mesaj göndererek yetkili sendikanın bir an önce değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Şuba Başkanı Yanık, ‘İŞTE GERÇEK ENFLASYON ORANI!’ başlığı ile sosyal medyadan yayınladığı açıklamalarında, geçen yıl bu tarihlerde aldığı 12 Kg Tüp Gaza 120 TL ödediğini, aynı Tüp Gaza bugünlerde 310 TL ödediğini belirterek; “Yani tüp gaza bir yılda yaklaşık %155 civarında zam gelmiş. Memur maaşına, yani bizim maaşlara aynı dönemde gelen zam ise %39.40! Kimse bana hikâye okumasın, TÜİK tarafından açıklanan oranların mutlaka tartışılması ve üzerinde konuşulması lazım. Açıklanan oranlar gerçekten çok uzak gibi geliyor bana” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Alım Gücümüz Sıfırlanacak

Memura zam talebini de yineleyen Yanık; “2022 Temmuz ayında memur maaşlarına enflasyon oranın üzerinde ciddi bir şekilde zam yapılmazsa bizim alım gücümüz sıfırlanacak. Memurlar bu yükü dağa fazla taşıyamayacaktır. Buna mutlaka bir çözüm getirilmelidir. Yetkili sendikayız diye ortalıkta dolaşan Malum Sen denen sarı sendikanın attığı imzanın bedelini hep beraber ödemekten bıktık” şeklinde ifadeler kullandı.

Açıklamalarında memurlara da seslenen Şube Başkanı Yanık, yetkili sendikanın değişmesi ve Toplu Görüşmeler için Türk Eğitim-Sen’e yetki verilmesine değinerek; “Memur arkadaşım seninde bu sendikanın elinden yetkiyi almanın zamanı gelmiş hatta geçmektedir. Malum Sen’den kurtulmak için daha ne olması lazım? Bir sonraki Toplu Görüşme için bizleri yetkili yapmak zorundasınız” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here