Savaş; “HADO İki Ülkeye de Büyük Katkı Sağlayacak”

0
43

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetimi ile birlikte, partisinin ilçe binasında bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisine iade-i ziyarette bulunan İGC Yönetimi, parti binasında bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere İskenderun’da olan HBB Başkanı Savaş ile de buluştu. Karşılıklı samimi sohbet ortamında geçen ziyarette kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, buluşmanın güzel bir tesadüf olduğunu söyledi.

Gerçekleştirdikleri kongre sonrası kendilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan CHP Yönetimine iade-i ziyarette bulunmak istediklerini kaydeden İGC Başkanı Diyap Atar da, Başkan Savaş’ın ziyarete eşlik etmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

Konuşmasına, play-off müsabakalarında tüm rakiplerini eleyerek şampiyon olan ve 2. Lige yükselen İskenderunspor’u kutlayarak başlayan Başkan Savaş, bu başarının küçümsenmeyecek bir başarı olduğunu ifade etti ve futbolcularla teknik ekibi tebrik etti. “İskenderunspor’umuzun 2. lige yükselmesi Hatay için bir gurur” diyen Başkan Savaş, önümüzdeki sezon için Hatayspor’da bazı transferlerin yapılacağını da sözlerine ekledi.

HADO Gece Yolculuğu Yapacak

Seferlerine başlayan HADO ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Savaş; “HADO ilk seferini dün gece 00.30’da yaptı. Bundan sonra aksi bir istek, geçerli bir sebep olmadıkça geceleri seyahat yapacak. Bunun sebebi şu; en çok yolculuk sırasında harcama kalemi mazot masrafları. Biraz daha yavaş gidip, kimseyi sarsmadan, gece yolculuğu yaparak, insanlar uyusun istiyoruz. Sabah da rahat-rahat ulaşsın, işini, tatilini yapsın.

Girne’den başladık seyahate, Girne’yle Gazimagosa arasında gece ulaştıklarında insanlar çok fazla vasıta ücreti ödedikleri için, bunu ödemesinler diye sabah orada olsunlar istedik. Bir de tabi ki gece hem ekonomik gitmek, ayrıca denizin en dingin olduğu saatler gece saatleri. En uygun saatin gece 12’den sonra olduğunu düşündük. İlk seferimiz 130’un üstünde yolcuyla başladı, dün gece. Tabi insanlar haberdar oldukça bizim de hizmetlerimizin kalitesi yükseldikçe, bu seferler hem daha düzenli hem daha dolu-dolu olmaya devam edecek.

KKTC Ulaştırma Bakanlığıyla bir çalışma yapıyoruz. KKTC Ulaştırma Bakanı Ro-Ro seferleri de yapalım dedi. Deniz uçağı gibi şeyler de konuşuldu. Bundan başka Beyrut ve Hayfa Limanına da hem yük hem insan taşıma konusunda çalışmalarımız var. Belki yatay olarak da Mersin’e, Antalya’ya da gidecek seferler olacak.

Denizde Yerimiz Var, Söz Hakkımız Var

Bizim ilk başlangıçta KKTC’ye yapmış olduğumuz bu seferlerin sadece insan ve eşya taşıma dışında da çok daha farklı bir özelliği var. Doğu Akdeniz’de eğer bugün biz hak iddia edebiliyorsak şu anda Hatay’ın yüzölçümünün iki katı denizdeki hakkımızdan dolayıdır. Denizde şu andaki ekonomik saha olsun, deniz kıta sahası olsun, hemen-hemen Hatay’ın 5400 km alanının iki katı denizde bizim yerimiz var, söz hakkımız var. O nedenle şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti için Hatay Doğu Akdeniz’deki en uçtaki kalesi durumundadır.

KKTC de bizim kardeş ülkemizdir, stratejik ortağımızdır. Bu nedenle onlarla birlikte yapmış olduğumuz bu deniz seferleri Türk bandıralı gemilerin de Doğu Akdeniz’de uluslar arası sularda yüzmesi de hem Türkler adına hem KKTC adına önemli bir psikolojik avantajı da birlikte getirmektedir. Olaya sadece insan taşıma ve ticari kazanç elde etmek olarak bakmamak lazım. Türkiye’nin milli çıkarları konusunda da hem hassas olduğumuzu bilmek, hem de bu konuda yapmış olduğumuz atılımın her iki ülkeye de büyük katkı sağlayacağını düşünmek lazım.

Hatay’ın anavatana katılışından sonra ilk defa denizden bir hudut kapısı oldu, ilk defa da bir belediye uluslar arası kara sularında denizde insan taşımacılığı konusunda da seferlere başlamış durumda. Bu şeref de Hatay Büyükşehir Belediyesine, Hatay Halkına aittir” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here