Tüm Heyecan Satranç Aşkına…

0
110

satranç turnuvası1İskenderun’da düzenlenen satranç turnuvası nefes kesti. İskenderun Belediyesi Briç Salonu’nda düzenlenen Uysal Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uysal’ın sponsorluğunu yaptığı satranç turnuvasında 34 takım 168 sporcu yarışıyor. Dört gün sürecek turnuvanın galipleri İskenderun’u Türkiye şampiyonasında temsil etmek hakkını elde edecek.

Türkiye Satranç Federasyonu ve İskenderun Temsilciliği’nin düzenlediği ve İnşaat sektörünün güçlü şirketlerinden Uysal Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uysal’ın sponsorluğunda gerçekleşen turnuvaya çocuklar sabahın erken saatlerinden itibaren gelerek yoğun ilgi gösterdiler.

Satranç tutkunu çocuklar kadar velilerinin de heyecanlı oldukları turnuvanın galipleri, İskenderun’u temsilen Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanacaklar.

Türkiye Satranç Federasyonu İskenderun Temsilcisi Başhakem Yılmaz Verim, turnuvaya sponsor olarak önemli bir katkı sunan Uysal Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uysal’a teşekkür ederek başladığı açıklamasında şöyle dedi:

satranç turnuvası2

“Türkiye Satranç Federasyonu ve İskenderun Temsilciğinin organize ettiği Türkiye çocuk ligi ve yıldızlar ligi turnuvamızı organize etmek amacıyla burada toplandık. Sponsorumuz Uysal Group sayesinde böyle bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz kendilerine özellikle Ali beye çok teşekkür ediyorum. Şu an İskenderun genelinde 34 takım ve 168 sporcuyla turnuvamız birazdan başlayacak. Buradaki turnuvamızın amacı çocuklarımıza takım ruhunu aşılamak birlikte hareket edebilme, birlikte davranabilme ruhunu kazanmaları amacıyla böyle bir turnuva yapıyoruz. Bu turnuvamızda her kategoride ilk üç dereceye giren sporcularımız İskenderun’u temsilen Türkiye şampiyonasına gidecekler. İnşallah orada da başarılı bir turnuva sonucu elde ederiz ve İskenderun’umuzun omuzları yukarıya kalkar.

Bugün başlayan turnuvamız bugün için sadece bir tur sürecek bu bir takım turnuvası dolayısıyla dört gün sürecek. Bu dört gün aylara yayılmış vaziyette. Şubat ayında yani 23 Şubatta bir tur daha oynanacak ve son finalimizi de 5-6 Nisan’da da finalimizi yapacağız. Burada dereceye giren sporcularımız Türkiye şampiyonasına gitme hakkı kazanacaklar ve İskenderun’umuzu orada en güzel şekilde temsil edeceler diye inanıyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here