Tülin Durgun Yetim; “Halka Hizmet İçin Varız”

0
319

akp-tülin durgun1Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim İGC’yi Ziyaret Etti

Ak Parti’den Hatay Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Mustafa Kemal Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doçent Dr. Tülin Durgun Yetim, İskenderun Gazetecileri Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İGC Başkanı Şehmus Aslan ve yönetimi tarafından kapıda karşılanan Doç. Dr. Tülin Durgun, mesleği gereği insanları çok iyi tanıdığını ifade ederek; “Halkın neler isteyebileceğini çok iyi algılayabiliyoruz. Hatay’ın ilk kadın vekili olmak için adayım” dedi.

Bir kadın vekil olarak Hatay’ı parlamentoda en iyi şekilde temsil etmek istediğini belirten Yetim; “İstifamı verdim. Aynı zamanda Ak Parti’de il yönetim kurulundaydım. Bir kadın vekil olarak Hatay’ı parlamentoda en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Yola çıkışımızdaki amaç tamamen barışçıl, toparlayıcı, sloganımız ise birlikte başaracağız. Etnik ayrıştırmalara kesinlikle karşıyım. Bu ülke ayrı değil bit bütündür” dedi.

Hatay’da şehirleşme konusunda ciddi sıkıntılar olduğunu dile getiren Yetim: “Hatay’da ciddi anlamda bir sıkıntı var. Diğer şehirlere göre şehircilik yönünden zayıfız. İnşallah bu sorunları birlikten kuvvet doğar düşüncesiyle başaracağımıza inanıyorum. Arka planda çalışan bir ekibim var. Ziraat ve Tıp fakültesinden birçok doçent ve profesör arkadaşlarımız var. Hatay için düşünüyor çeşitli projeler üretiyorlar” diye konuştu.

akp-tülin durgun2

Ak Parti’nin yeni vizyonunda akademisyenler ve kanaat önderleri ile bir arada olacağını kaydeden Yetim: “Bence çok akıllıca. Kanaat önderleri toplumun dilini çok iyi anlar. Akademisyenlerde bu dilin nasıl kullanılacağını onlara öğretir. Bu şekilde 2 harmanlama metoduyla halkımıza en iyi şekilde hizmet ederiz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’de siyaset arenasında hekim isimlerinin çoğaldığının sorulması üzerine hekimlerin halk ile bire bir olduğunu ve bu durumun hekimleri siyasete yöneltebileceğini ifade eden Yetim; “Biz hekimiz, insanı çok iyi biliyoruz. Özellikle kendi açımdan söyleyeyim ben göğüs cerrahisiyim. Hani derler ya adamın ciğerini okur diye o yüzden insanı çok iyi biliyoruz. İnsanların bizden neler isteyebileceğini çok ayrıntılı bir şekilde biliyoruz. Ayrıca biz hekimlerin bir avantajı da halk bize geliyor. Hekim olduğumuz için onların işini çok daha kolay çözebiliyoruz. Dertlerini de dinliyoruz. Bu dertlere çözüm bulma konusunda bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum.  Bizler psikiyatri dersleri görüyoruz o yüzden insanın duruşundan, bakışından ne demek istediğini çok iyi biliyoruz. Halkı anladığımız içinde halka hizmet için varız diyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here