TÜBİTAK Girişim Sermayesi Desteği Sağlayacak

0
50

itso açıklama4İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, TÜBİTAK’ın, Kanununda yapılan değişiklikle, teknoloji ve yenilik odaklı KOBİ’lere çekirdek ve başlangıç finansmanı sağlayabileceğini ayrıca yerli ve yabancı Girişim Sermayesi Fonlarına destek vereceğini bildirdi.

TÜBİTAK tarafından Girişim Sermayesi Fonlarına sağlanacak destekle, yenilikçi ürün, süreç, bilgi ve teknoloji geliştirme potansiyeli bulunan KOBİ niteliğindeki şirketlerin erken aşamadaki (çekirdek ve başlangıç aşamaları) finansman ihtiyaçlarının bu fonlar aracılığıyla karşılanması amaçlanıyor. Bu sayede, ülkemizdeki teknoloji ve yenilik odaklı KOBİ’lere sermaye sağlayacak yeni fonların oluşturulması ve bu fonları yönetecek Fon Yöneticilerinin teşvik edilerek girişim sermayesi ekosistemin geliştirilmesi hedefleniyor.

1514 kodlu Girişim Sermayesi Destekleme Programı’na, Türkiye’de ya da yurtdışında faaliyet gösteren Fon Yöneticileri ve Aday Fon Yöneticileri başvurabiliyor. Başvuru sahiplerinden, nihai hedefi Türkiye’de yerleşik teknoloji ve yenilik odaklı KOBİ’lere yatırım yapmak olan Girişim Sermayesi Fonu oluşturması bekleniyor.

Girişim Sermayesi Fonlarına toplam fon büyüklüğünün %20’sine varan oranda hibe desteği verilecek olan bu program kapsamında,  fon süresi 12 yıl olacak. Bu sürenin 5 yılı yatırım dönemi ve kalan süre de yatırımdan çıkış dönemi olacak. TÜBİTAK’ın hibe ettiği tutar ve buna karşılık gelen kâr, (TÜBİTAK Payı), fon tasfiye sürecinde, Fon Yöneticisinin performansına göre, Özel Yatırımcı ve Fon Yöneticisi arasında paylaştırılacak.

Başvurular, açılacak olan çağrı dönemlerinde proje şeklinde alınacak ve çağrı duyuruları www.tubitak.gov.tr adresinden duyurulacak. 5 Eylül 2013 tarihinde açılan ilk Çağrı 31 Aralık 2013 tarihinde son bulacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here